2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Ş.urfalı çiftçiye sertifikalı tohum dağıtılacak

Vali Şemsettin Uzun, Tarım İl Müdürü Mehmet Altun’u makamında kabul etti. Konuyla ilgili olarak Tarım İl Müdürü Altun’dan bilgi alan Vali Uzun, sertifikalı tohumların alımı için maddi destek olacaklarını belirterek, "Gelecek yıl hububat ekecek olan çiftçilerimize sertifikalı tohumluk vereceğiz. Bu sayede ilimizdeki hububat rekoltesi daha da artacak" dedi.

Tarım İl Müdürü Mehmet Altun ise, buğday ekimi sezonunda çiftçilere tohumluk buğday verileceğini ifade ederek, "Bu proje 81 il içerisinden sadece 33’ünde uygulanacak. Bizde bu projeden faydalanmak için çalışmaları başlattık. Sayın valimiz bize bu konuda destek oldu. Tohumluk buğdayın piyasa fiyatı 380 bin lira, sertifikalı buğdayın fiyatı ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) 470 bin lira. Bizim üreticimize vereceğimiz sertifikalı tohumluk için Şanlıurfa Valiliği Özel İdare bütçesinden destek sağlanacak. Normal tohumluk ile sertifikalı tohumluk fiyatı arasındaki fark bu bütçeden karşılanacak" diye konuştu.

Sertifikalı tohumluğun kuru veya sulu arazi gözetmeksizin başvuran çiftçilere verileceğini kaydeden Altun, "TİGEM’den alınacak olan sertifikalı buğday tohumu piyasadakine oranla yüzde 25-30 daha dirençli ve daha verimi yüksektir. Gelecek yıl bu tohumluk sayesinde hububat rekoltemiz daha da artacaktır" dedi.

Bu arada Vali Şemsettin Uzun, Şanlıurfa’da zeytinciliği geliştirmek için zeytin bahçesi kurulacağını belirtti. Özel İdare’nin bu proje için 100 milyar lira kaynak ayrıldığını ifade eden Uzun, "Çiftçilerimiz için örnek olarak oluşturacağımız zeytin bahçesiyle bölgemizde zeytinciliği yaygınlaştırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 19:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?