3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.Urfalı Pamuk üreticisinin yüzü gülmedi

Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, geçen yıl 1 milyon 50 bin liradan satılan pamuğun bu yılki fiyatının 650- 700 bin liraya gerilediğini belirtti.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde başlayan pamuk hasadı üreticiyi ve işçiyi memnun etmedi. 38 randıman pamuğun 600-650 bin, 40 randıman pamuğun ise 700 bin liradan satıldığı Şanlıurfa’da üreticiler kara kara düşünürken, kilo başına 110 bin lira ücret belirlenen işçiler çalışmak için başka çareler aramaya başladı. Ücreti düşük bulan tarım işçilerinin bir çoğunun Çukurova, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’ne gitmesi sebebiyle pamuk üreticileri işçi bulmada sıkındı çekmeye başladı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, ücretlerin düşük olması sebebiyle işçilerin başka bölgelere gittiklerini söyledi. Geçen yıl Şanlıurfa’da pamuğun fiyatının 1 milyon 50 bin liraya kadar yükseldiğini, bu sene ise 40 randıman pamuğun 700 bin liradan alıcı bulduğunu kaydeden Dolap, "Çiftçi pamuk fiyatında istediğini alamayınca işçi ücretleri de düşük olarak belirlendi. Bunun sonucunda da işçiler çalışmak için diğer bölgelere gitti" dedi.
İşçi sıkıntısı yüzünden pamukların tarlada kaldığını ifade eden Dolap, "Şanlıurfa bu sezon pamukta kötü bir dönem yaşıyor. Çiftçilerimiz tarlada kalan pamuğa yanarken, toplayanlar ise kime satacaklarını şaşırmış durumda. Biz bu konuda feryat ediyoruz ama kimse bizi duymuyor" diye konuştu.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 16:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?