3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.Urfa'nın örnek sınıfları

’Avrupa Birliği (AB) Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı’ Projesi kapsamında olan Vatan İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, ’Sınıf Aile Birliği’ kurdular. Devletten hiç bir destek almaksızın veliler tarafından kurulan ’Sınıf Aile Birliği’, 20 derslikli Vatan İlköğretim Okulu’nun 10 sınıfını klima, VCD, televizyon, yeni sıra, masa, elbise askısı, çanta dolabı ve lavaboyla donattı, sınıfları ve kapıları boyattı.

Şanlıurfa Vatan İlköğretim Okulu Müdürü Habib Zira, okulun 1975 yılında hizmete açıldığını belirterek, "Okulumuz 20 dersliktir. Bunun 10 dersliği velilerin katkıları ile tamamlandı. 10 dersliği de bir-iki ay içerisinde tamamlanacak. Okulda bin 600 öğrenci bulunmakta. Velilerin çalışması sonucu öğrenci sayısı bin 800’e çıktı. Hedefimiz, bu sayıyı 2 bin 500, 3 bine çıkarmaktır. Yönetmelik gereği sınıflarda aile birlikleri oluşturduk. Veliler ile yapılan toplantıda sınıfların daha güzel hale getirilmesi kararı alındı. Biz, okul olarak sadece bir önderlik ettik, çalışmaları veliler yaptı. Kimisi klimayı, televizyonu, kimisi de VCD’yi getirdi. Tamamen onların katkıları ile öğrencilerin rahatı için yapılan bir çalışmadır. Bir sınıfın maliyeti 1 ile 3 milyar lira arasındadır" dedi.

Vatan İlköğretim Okulu öğrencileri ise, daha önce klimaları olmadığını ve vantilatörlerin de çalışmadığını söylediler. Öğrenciler, sıcak yaz aylarında sınıfta ders yapamadıklarını belirterek, "Klimamız yoktu, düzgün ders yapamıyorduk. Sınıfımıza yeni tahta geldi. Beyaz tahta, beyaz kapımız oldu. Sınıfa televizyon ve VCD alındı. Yerler mermerlerle döşendi. Artık bizim de güzel bir sınıfımız var" dediler. Öğrenci velileri ise, okullarının AB’ye girmek için 2 ay sonra hazır olacağını söylediler

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 16:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan izgordü IP: 78.169.17.xxx Tarih : 8.09.2008 11:23:52

harbiden okulumuz çok gelişmiş ogretmenlerimiz çok yeri vardır bu konuda ayrıca velilerimize çok tşk ederiz