5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ş.Urfanın sorunları masaya yatırılıyor

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği tarafından her hafta yapılan ve kurum müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin davet edildiği toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, cemiyette alınan birçok kararların çalışmalarına yön verdiğini söyledi.

Her hafta sağlık, eğitim, siyasi gibi birçok konunun ele alındığı ve muhatabı olan kurum veya STK ile siyasi parti temsilcisinin davet edildiği toplantıya katıldığını belirten Cemiyet Başkanı Veysel Polat, amaçlarının ilde ve il genelindeki sorunlara çözüm aramak olduğunu söyledi. Her hafta gazetecilerin yanı sıra bir kurumun temsilcisi veya müdürünün davet edildiğini kaydeden Polat, sorunlara ortak çözüm arandığını belirterek, her hafta kentin bir sorununun masaya yatırıldığını kaydetti.

Bu arada, sağlık ve işsizlik konusunun ele alındığı cemiyetin toplantısına davet edilen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, bu tür çalışmalardan verim aldığını söyledi. Ekinci, "Bir cemiyet kuruldu, bu cemiyette güzel şeyler oluyor. Takip ettiğim kadarıyla bu cemiyette eğitim, sağlık, işsizlik gibi aklımıza gelen kentin sorunları konuşuluyor. Bu sorunlar konuşulduğu zaman mutlaka o sorunun muhatabı olan kurum veya sivil toplum ile siyasi partinin temsilcisi, hatta milletvekili davet ediliyor. Ortaya atılan soruna çözüm aranıyor. Zaman zaman bizlere sorulan sorular karşısında zorlanıyoruz ama el birliği ile sorunları aşmaya çalışıyoruz. Zaten birlik ve beraberlik içerisinde ele alınan sorunlar çözülür. Önemli olan gazetecilerin yıkıcı eleştirilerden çok yapıcı eleştirilerde bulunması önemlidir. Sonuçta yapıcı olan her türlü sorun çözülür. Kendilerini kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?