5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sabah çoban öğleden sonra öğrenci

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde sabahları çobanlık yapan Ayhan Çiloğlu isimli kız öğrenci, öğleden sonra okula giderek eğitimine devam ediyor.

Viranşehir İlçesi Hürriyet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ayhan Çiloğlu isimli kız öğrenci, sabahın erken saatlerinde yatağından kalkarak hayvanları otlatıyor. Öğleden sonra okul vakti geldiğinde ise okul kıyafetlerini giyip okula gidiyor. Derslerde başarılı olduğunu belirten Ayhan Çiloğlu, sınıf başkanı olduğunu söyledi. Çiloğlu, sabahın erken saatlerinde kendilerine ait hayvanları otlatmaya götürürken beraberinde küçük kardeşi Yusuf'u da götürdüğünü belirterek, küçük kardeşi Yusuf'un ailenin geçim sıkıntısı yüzünden babasının okula yollamadığından yakındı.

Kendisinin dilediği gibi eğlenemediğini, gezip dolaşamadığını belirten küçük kız Ayhan Çiloğlu, "Arkadaşlarımın evde uyuduğu saatlerde ben koyunları otlatmak için sabahın erken saatlerinde yola koyuluyorum" dedi.

Havaların ısınması ile birlikte kış ayı süresince ahırlarda besledikleri hayvanları otlatmaya başlayan Ayhan Çiloğlu, bir yandan da eğitimine aralıksız devam ederken büyüyünce Kaymakam olacağını ve yardıma muhtaç öğrencilere yardım edeceğini söyledi.

Kardeşlerinin küçük olduğunu, ağabeylerin de çalıştığını söyleyen Ayhan Çiloğlu, "Mecburen ben çobanlık yapıyorum. Okulumu ve okumayı çok seviyorum. Ama bu işi de yapmak zorundayım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 10:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?