5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sabahçı-öğlenci devri sona erdi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan okulların eğitime açılmasıyla, sabahçı-öğlenci devrinin sona erdiği bildirildi.

Eğitim alanında çığır açan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Kaymakam Tuncay Sonel'in girişimleri ile hayırsever işadamları tarafından yaptırılan okullar tek tek eğitime açılıyor. Derslik başına 53 öğrencinin düştüğü ilçede, 10 yılda 135 derslik yaptırıldı. Son 2 yılda devlet vatandaş işbirliğiyle yaptırılan okulların tamamlanmasıyla birlikte 250 dersliğin daha eğitime açılacağı belirtildi. Okulların eğitime kazandırılmasıyla birlikte sınıf mevcutlarının 35'e düşeceği bildirildi.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, hayırseverlerle yaptırdıkları Kültür Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ile 100 öğrenci kapasiteli ortaöğretim kız öğrenci yurdunun eğitim alanında yapılan çalışmalara örnek olduğunu söyledi.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Köylerimizden, çevre ilçelerden ve hatta başka illerden gelen 114 kız yurtlarda kalarak öğrenimlerini sürdürüyorlar. Bu çocuklarımızın barınma sorunları bulunmamaktadır. Yörede kız çocuklarının okula gönderilmesine yönelik yaptığımız çalışmalarla sevindirici boyutlara ulaşmayı başardık. Kız çocuklarımızın okula gönderilmesi için velileri ile görüşerek, onları ikna ettik. Maddi durumları zayıf olan ailelerin çocuklarına yönelik eğitimlerine katkı mahiyetinde, maddi destekler verilmektedir. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Özellikle kenar mahallelerde köylerde ve mezralarda yaşayan çocuklarımıza devletimizin şefkatini, sıcaklığını hissettirmek ve göstermek çok önemli. Bu yörede yetim, öksüz ve engelli çocuklarımıza ulaşmak bizim birinci önceliğimiz. Bu yörede anne ve çocuk olmak, özellikle de kız çocuğu olmak çok zor. Çok çocuklu aileler büyük çoğunlukta ve mağdurlar. Bu ailelerin çocuklarına kendi çocuklarımızmış gibi sahip çıkarak onlara daha iyi bir eğitim vermek
bizim başlıca görevimiz arasındadır. Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet bayram IP: 85.110.154.xxx Tarih : 19.12.2007 23:08:48

selam sayın kaymakamımıza teşekurlerimizibir borçbiliyoruz allah senibaşımızdan eksik etmesin