3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Sabır temsilcilerine ödül

SABIR TEMSİLCİLERİNE ÖDÜL

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyüp Nebi beldesi anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Sabrı ile bilinen Hz. Eyyüp'ün yaşadığı ve kabrinin bulunduğu yer olan beldede düzenlenen sabır etkinliklerini sonunda sabırlı vatandaşlara, 'sabır ödülleri' verildi.

Şanlıurfa 9. Uluslararası Eyyüp Nebi Sabır Etkinlikleri, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Eyyüpnebi beldesinde yapıldı. Hz. Eyüp, Hz, Elyase ve Hz. Eyyüp'ün eşi Hz. Rahme'nin türbesinin bulunduğu beldedeki etkinlikler, vatandaşlara ikram edilen sabır pilavı ile başladı. Etkinliklere, Şanlıurfa ve civar illerden gelen binlerce kişinin yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir katıldı. Programda, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloglu, Hz. Eyyüp'ün hayatını anlattı.

 

Eyüpnebi Belediyesi ile Viranşehir Kaymakamlığı'nın birlikte organize ettiği program kapsamında 3 dalda sabır ödülleri verildi. Mavi Marmara katliamında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, Elazığ depreminde ailesini kaybeden Keko Çiçek, uluslar arası sabır ödülüne layık görüldü. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da sabır ödülü alanlar arasındaydı. YOYAV Sosyal Hizmetler Ünitesi Başkanı hayırsever Melek İpek ise Hz. Rahme sadakat ödülüne, Avrupa Parlamentosu

Milletvekili Mahinur Özdemir de azim ödülü layık görüldü.

Mazereti nedeniyle ödül törenine katılamayan Melek İpek'in ödülü, Bugün Gazatesi Ankara muhabiri Seçkin Ergün'e takdim edildi. Eyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, hayırsever Melek İpek'in beldedeki başarılı öğrencilere verilmek üzere 20 bilgisayar gönderdiğini açıklarken, İpek'e teşekkür etti. Gece geç saatlere kadar süren program yaklaşık 6 kanalda Kürtçe ve Türkçe dilde naklen izlendi.

SABIR TEMSİLCİLERİNE ÖDÜL
SABIR TEMSİLCİLERİNE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 09:49:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 14:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
boykot IP: 78.182.128.xxx Tarih : 30.09.2010 23:44:42

kendin çal kendin oyna