5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık çalışanlarının dap tepkisi

Şanlıurfalı sağlık çalışanları, yaşadıkları darp olaylarına tepkilerini alkışlarla gösterdi.


Dün Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Serkan Ataşlı isimli sağlık çalışanının bir hasta yakını tarafından darp edilmesi üzerine, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi'ne üye sağlık çalışanları ile Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde görevli personel, hastane önünde toplandı. Dakikalarca alkışlar eşliğinde slogan atan sağlık çalışanları hasta yakınlarından gördükleri darbelerin sona ermesi için çağrıda bulundu.


Hastane bahçesinde bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, değişik odak ve mahfillerce yapılan darp ve saldırıların 21. yüzyıla yakışmayan çirkin görüntüler olduğunu kaydederek, "Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde çalışan üyemiz Serkan Ataşlı, dün görevi başında iken hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Her defasında arkadaşlarımızın yaralanmasına neden olan bu tür saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.


Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı hastane bahçesinde bir süre alkışlar eşliğinde slogan atan sağlık çalışanları, olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?