5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık evini ahır yaptılar

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Özgören köyündeki sağlık evine ebe ataması yapıldı ancak atıl durumdaki bina şimdi de onarılmayı bekliyor.

Suruç ilçesine bağlı 50 haneli Özgören köyünde 10 yıl öncesine kadar hizmet veren sağlık evi, ebenin tayininin çıkmasıyla kapatıldı. Uzun yıllardır ebe bekleyen sağlık evi, zaman içinde harabeye döndü. Atıl durumda bırakılan binanın onarılmasını isteyen köylülerden Yaşar Kılıç, "Köy muhtarımız birkaç defa Sağlık Grup Başkanlığı'na ebe atanması için başvuru yaptı ancak olumlu sonuç alınamadı. Daha sonraki girişimlerimizin sonuç vermesiyle yaklaşık 7 ay önce köyümüze atanan ebe, sağlık evini gördükten sonra bir daha gelmedi. Köyümüze atanan ebenin Suruç ilçesindeki merkez sağlık ocağında görev yaptığını biliyoruz.

Muhtarımız Sağlık Grup Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne sağlık evinin onarılması için dilekçe verdi. Maalesef halen bir cevap alamadık. Sağlık evimiz onarılmayınca da köylüler burada hayvanlarını barındırıyor. Yani burayı bir nevi ahır olarak kullanıyorlar. Bina yıkılmak üzere, biz köylüler perişan durumdayız. Köyümüz 50 hanelidir. Köyde biri hastalanınca ya da bir iğne yaptırmak için 30-40 YTL'ye araç tutup ilçeye gitmek zorundayız. Özgören köyü sakinleri olarak bir an önce sağlık evimizin onarılıp halkımızın hizmetine sunulması için yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Bu arada, Suruç Devlet Hastanesi yetkilileri ise Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli yazışmaların yapıldığını, cevap beklediklerini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?