5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık Müdürlüğü'nden kondom uyarısı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, yaptırdığıı broşürlerle cinsel yollarla bulaşan hastalıklara karşı kondom uyarısında bulundu. Şanlıurfa'da vatandaşların, aile planlaması konusunda önceki yıllara oranla bilinçlendiği ve kondom kullanımının arttığı bildirildi.

Şanlıurfa'da bulunan Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezi'nde asılan broşürlerle vatandaşlara "Cinsel yoldan bulaşan hastalıklara karşı kondom" uyarısında bulunuluyor.

Broşürde kondom şemsiye haline getirilirken, mutlu bir çiftin de şemsiyeli kondomun altında olduğu görülüyor. Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki bilinçsiz doğumların önüne geçebilmek amacıyla, Şanlıurfa Aile Planlaması Merkezi tarafından yürütülen "Aile Planlaması ve Doğum Kontrolü" yöntemi hakkında bilgi verme çalışmalarının olumlu sonuçlarının görüldüğü belirtildi.

Şanlıurfa'da erkeklerden çok eşlerinin çocuk istediğini belirten uzmanlar, "Bayanlar çocuk istiyor. Çocuğu kendine güvence olarak görüyor. Kadının ne zamanki doğurganlığı bitti mi o zaman kendini güvenli hissetmiyor. Eşinin kuma getireceğini düşünüyor. Aile planlaması için kadınları çok zor ikna ediyoruz. Merkezimize gelen kadınlar spirali çıkarmak istiyor. Şanlıurfa'da aile planlaması için son yıllara göre büyük bir bilinçlenme olduğunu gördük. Entelektüel olanlar hap kullanmayı tercih ediyor. Çünkü hap günü gününe alınıyor, unutmayanlar hap kullanıyor. Ama cinsel yollarla bulaşan hastalıkların önüne geçmek için de kondom çok önemlidir" dedi.

Bu arada uzmanlar, AÇSAP Merkezi eğitim salonlarında her gün düzenli olarak halk eğitimi çalışmaları yapıldığını ve bu konuda çok sayıda seans düzenlendiğini belirtti. Sağlık uzmanları, Şanlıurfa'da doğum kontrolünden faydalanmak için en fazla başvurulan yöntemin prezervatif olduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 12:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?