5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık ocağı ahır oldu

34 YILLIK SAĞLIK OCAĞI AHIR OLDU

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Işıldar köyünün Usluca mezrasında 34 yıl önce yapılan sağlık ocağı, bugüne kadar doktor ve sağlık personelinin gelmemesi üzerine, ahır olarak kullanılmaya başlandı.

Viranşehir'in Işıldar köyüne bağlı Usluca mezrasında 1975 yılında sağlık ocağı yapıldı. Sağlık ocağı aradan 34 yıl geçmesine rağmen ne doktor ne de sağlık personelinin yüzünü görmedi. Köylüler de sağlık ocağını ahır olarak kullanmaya başladı. 170 haneli ve yaklaşık 3 bin nüfusa sahip olan Usluca Mezrası Sağlık Ocağı'nın duvarlarının çoğu yıkılmış durumda. Köy sakinlerinden Mustafa Özince, sağlık ocağı yapıldığında 13 yaşında olduğunu belirterek, sağlık ocağı yapılırken çok sevindiklerini söyledi. Özince,

"Sağlık ocağı yapıldığı zaman ben o gün 13 yaşındaydım, şimdi 48 yaşındayım. Hiç bu köyden ayrılmadım ve bu sağlık ocağına hiçbir sağlık personeli gelmedi. Doktor olsun, hemşire olsun, sağlık memuru olsun bir kez bile gelmediler. Sadece inşaatı yapıldı ve öyle kaldı. Şimdi ise çatısı yıkılmış halde ve ahır olarak kullanılıyor. Mademki doktor, hemşire göndermeyeceklerdi neden bunu yaptılar. O kadar para boşa gitti. Yetkililerin bir an önce sağlık ocağımızı yapmalarını istiyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Ali Hakan ise, yıllar önce yapılan sağlık ocağına hiç sağlık çalışanı gelmediğini ve çürümeye terk edildiğini ifade ederek, "Sağlık ocağımız kaderine terk edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise bizden okul yapılması için 5 bin TL para istediler. Paranın bir an önce toplatılması için köylülerle görüştük. Şu an 3 bin TL toplamış durumdayız. Fakat bu paranın bizden istemelerine hakları var mı bilmiyoruz. Biz okulun yapılması için bu parayı vermeye çalışacağız" diye konuştu.

DTP İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Öztürk ise, konu ile ilgili köylülerin kendilerine bilgi verdiğini ve bu durumu il genel meclis toplantısına taşıyacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 10:03:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 10:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?