5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık ocağı bilmecesi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 10 yıldır faaliyette bulunan sağlık ocağının sadece inşaat temelinin atıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı Mahallesi'ndeki Verem Savaş Dispanseri'nin yanında yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın faal olarak gösterildiği gibi hizmet vermediği iddia edildi. Resmi belgelere göre 5 Kasım 2008 Çarşamba günü Şanlıurfa merkezde ihalesi yapılan 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın resmiyete göre faal halde olduğu saptandı. Mahallelin iddialarına göre, yaklaşık 10 yıl önce sağlık ocağı temeli atılıp ve 4 Nolu Sağlık Ocağı tabelası yaptırılıp tabela inşaatın hemen yanına asıldı. Fakat belli bir süre sonra tabela olduğu yerden henüz belirlemeyen bir sebeple indirildi. Olaya ilişkin hiçbir açıklama yetkililerden gelmezken, mahalleli sorumlunun hesap vermesini istedi.

Resmi kayıtlara göre 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın; 2 tabip, 4 hemşire, 2 hizmetlisi olmak üzere toplam 8 de çalışına bulunuyor. Olayın en ilginç yönlerinden birinin de adı geçen sağlık ocağında doktor olarak görünen Mehmet Tanırcan'ın Viranşehir Sağlık Grup Başkanı olduğu öğrenildi.

Resmiyete göre çalışır halde olan sağlık ocağının yaklaşık 5 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından tüm sağlık ocaklarına dağıtılan jeneratörlerden 3'ü 4 Nolu Sağlık Ocağı'na ilgili kişiler tarafından getirildi. Resmiyette var olan 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın olmadığını gören jeneratör servisi şaşkına döndü.

Evrak üzerinde 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın var olduğuna dair belgeler üzerine mahalleli sağlık ocağının temeli atıldığı yere akın etti. Yanlışın düzeltilmesini isteyen mahalle sakinleri bir an önce ilgili kişinin hesap vermesini istedi.

Mağdur durumda kalan mahalleliyi temsilen mahalle muhtarlarından da destek gecikmedi. Konuya ilişkin temeli atılmış sağlık ocağı önünde açıklama yapan Hürriyet Mahalle Muhtarı Ali Köroğlu, "Yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan sağlık ocağı neden bugün yok. Bir an önce yetkililerin buna el atması gerekiyor" diyerek sitemini dile getirdi.

Evren Paşa Mahalle Muhtarı Şıhan Çoban ise, mahallelin sağlık ocağı olmadığı için kilometrelerce ilerideki 2 Nolu ve 3 Nolu sağlık ocaklarına gittiklerini belirterek, "Resmiyette var olan sağlık ocağı bir an önce yapılmalı" dedi.

Kendi mahallesinde sağlık ocağı var olduğu iddia edilen Gölbaşı Mahalle Muhtarı M. Nuri Parlak da, "Kendimi bildim bileli, bu mahallede sağlık ocağı olmadı" dedi.
Mahalle sakinlerinin ortak fikri olan sağlık ocağının yeniden yapılıp hizmete girmesi istenildi. Viranşehir Sağlık Grup Başkanı Mehmet Tanırcan, akıllara durgunluk veren sağlık skandalı ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtsız bıraktı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?