5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık ocağı çürümeye terk edildi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Parapara köyündeki sağlık ocağının yıllardır çürümeye terk edildiği iddia edildi.

Harran ilçesine bağlı bin nüfuslu Parapara köyünün sağlık ocağının yıllar önce kapatıldıktan sonra bir daha açılmadığını belirten köylüler, bütün girişimlerinin çözümsüz kaldığını öne sürdü.

Ömer Acar, köylerinde kapalı olan sağlık ocağının acilen hizmete geçmesi gerektiğini belirterek, "Parapara köyüne 1974 yılında sağlık ocağı yapıldı. 4,5 yıl hizmet verdikten sonra kapısına kilit vuruldu. Şu an sağlık ocağımız terk edilmiş ve harabe durumdadır. Köyümüz bin nüfuslu bir köydür. Özellikle kadınlarımız
doğum vakalarında çok sıkıntı çekiyor. Şanlıurfa bize 30 kilometre, Harran ilçesi ise 15 kilometre uzaklıktadır. Köylü olarak sağlık noktasında çok sıkıntı çekmekteyiz. Yetkililerden beklentimiz, sağlık ocağının bir an evvel hizmete geçmesini istiyoruz" dedi.

Teybe Acar ise, köyde sağlık ocağının olmamasının kendilerini etkilediğini belirterek, "Köy kadınları olarak sağlık ocağının tamir edilip acilen doktor ve hemşire atanmasını istiyoruz. Kadınlar hastalandığı zaman çok sıkıntı yaşıyoruz. Özelikle çocuklarımızın ateşi yükseldiğinde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Doğum vakalarında kadınlar olarak çok zorluk çekiyoruz. Şanlıurfa bize uzak kalıyor. Şanlıurfa ve Haran'a yetişene kadar biz kadınlar yollarda doğum yapıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sağlık ocağımızı bir an önce açsınlar" diye konuştu.

Harran Kaymakamı Hasan Yaman, 2009 yatırım yılında Parapara ve Meydan Kapı köylerine birer sağlık ocağı yapılacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:59:13
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 13:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?