5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık ocağı protekolü imzalandı

Birecik ilçesinde, 25 köy ve 6 bin vatandaşa hizmet verecek olan sağlık ocağının yapım protokolü Vali Yusuf Yavaşcan ve Dr. Hüseyin Mirkelam arasında imzalandı.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, yapımına başlanacak olan sağlık ocağının 6 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini söyledi. Vali Yavaşcan, Birecik ilçesinin Mağaralı Köyü'nde yaklaşık 100 bin YTL harcanarak yapılacak olan sağlık ocağının 6 bin vatandaşa hizmet vereceğini bildirdi. Sağlık ocağını yaptıracak olan Dr. Hüseyin Mirkelam'a teşekkür eden Vali Yusuf Yavaşcan, "Doktor Hüseyin Mirkelam, ilçesine sağlık ocağı yapmaya karar vermiş. Zaten hayırsever olarak bilinen Mirkelam ailesi Şanlıurfa'nın köklü ailelerinden biridir. Bu güzel davranışından dolayı Doktor Hüseyin Mirkelam'ı ve bu işe girişimde bulunan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'i de tebrik ediyorum" dedi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam ise, Mağaralı Köyü'nde sağlık ocağı ihtiyacının olduğunu kendilerine bildirilmesiyle kolları sıvadıklarını ifade ederek, "Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel bize Mağaralı Köyü'nde bir sağlık ocağı ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Oraya bir sağlık ocağı yapmak Birecikli biri olarak boynumuzun borcuydu. Herkes kendi doğduğu büyüdüğü yeri düşünmek zorundadır. Ben de Birecikliyim ve Şanlıurfalı olmaktan gurur duyuyorum. Kendi memleketime mümkün olduğu kadar elimden geleni yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 19:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?