5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık-Sen yetkili sendika oldu

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının teveccühünü kazanan Sağlık-Sen, etkili sendikacılığının yanında yetkili sendika oldu. Hak ettiği yetkiyi en yakın rakibine 5 bin 133 fark atarak yaklaşık 95 bin üye ile sağlık çalışanlarının temsilcisi olduğu bildirildi.

Sağlık-Sen Basın Yayın Sekreteri Abdullah Göçmez, şube olarak bu farkı çok daha fazla açarak en yakın rakibi olan SES'e 2 bin üye fark attıklarını belirterek, "Sağlık-Sen, 7 yıldır Sağlık Bakanlığı'nda yetkili olan Türk Sağlık-Sen'i ve SHÇEK'te yetkili olan SES'i geride bırakarak hizmet kolumuzdaki en büyük iki kurumda yetkili sendika olmuştur. Türkiye sınırlarının tüm noktalarında ve sağlık kurumlarının tüm birimlerinde çalışanların teveccühünü kazanan Sağlık-Sen, bu teveccühü inşallah etkili çözüme odaklı çalışanlarının hak ve menfaatleri doğrultusunda sonuna kadar kullanacağı hususunda kimsenin şüphesi olmasın.

Temel ilkemiz, sağlık ve sosyal hizmet kolunda adaletsizliği, eşitsizliği besleyen tüm sorunlu yapılarla mücadele etmektir. Temel felsefemiz, hiçbir ayrım gözetmeksizin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki sorunları çözüme kavuşturmaktır. Sağlık-Sen'in yetki döneminin en temel farkı bu olacaktır. Geçmişin siyasal ve ideolojik sendika anlayışının ötekileştirdiği sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, Sağlık-Sen'in demokratik, bağımsız ve çözüm odaklı vizyonuna kendisini yakın görmüştür. Yedi yıldır, iki farklı anlayışın yetkili olduğu Sağlık Bakanlığı ve SHÇEK'te yetkinin bu yıl Sağlık-Sen'e geçmesi, Sağlık-Sen'in tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını kucaklayan büyük bir çatı olduğunun kanıtıdır" dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkiyi emin ellere teslim ettiğini belirten Göçmez, "350 bini aşkın çalışanı temsil etmenin ne denli büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığında, Sosyal hizmetlerde, Üniversitelerde çalışanların sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilen sendikadır. Son bir yıl içinde yataklı tedavi kurumlarında yemek ücreti uygulamasının sona ermesi, memurların VHKİ kadrosuna geçişi, hizmetliler için görevde yükselme sınavı açılması, Üniversitelerde döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi, birinci basamak kurumlarda çalışanların döner sermayelerinde iyileştirme gibi önemli kazanımlara imza atan Sağlık-Sen, önümüzdeki süreç içinde, Sağlıkta Dönüşüm Programının vatandaş odaklı profilinin, çalışanların haklarını da gözeten bir kimliğe kavuşması için yoğun ve etkili bir mücadele ortaya koyacaktır. Genel Başkanımız Mahmut Kaçar öncülüğünde genel merkez yönetimi ve tüm il ilçe yönetim ile işyeri temsilcilerini bu başarıdan dolayı kutlar, çalışanların
insanca bir yaşam standardına kavuşabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtir, bu başarının ülkemize hayırlara vesile olmasını Allah'tan dilerim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?