5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sağlık-Sen'den 14 Mart kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından bir mesaj yayınlandı.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Basın Yayın Sekreteri Abdullah Göçmez, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlık çalışanlarının sorunlarına acil neşter vurulması gerektiğini söyledi.

Göçmez,
"Türkiye'de bayramlar maalesef yılda bir defa nutuk atmak için kullanılan bir argüman haline gelmiştir. Bol atılan bu nutuklar bir sonraki yıl kullanılmak üzere raflardaki yerini alır. Oysa sağlık çalışanlarının sorunları acil neşter vurulması gereken bir seviyeye gelmiştir. Türkiye'de sağlıkta bir taraftan sağlığın sisteminden kaynaklanan sorunlar, diğer taraftan sağlık çalışanlarının kendi sorunları olmak üzere çift başlı bir problem vardır. Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından, personel arasında adaletsiz dağıtılan döner sermaye payına, eğitim şartlarından, aynı işi yaptıkları halde farklı ad ve unvanlarda farklı maaş alanlara, uygun planlı istihdama kadar dağ gibi yığılmış sorun var ve her geçen sene bu sorunlara yenileri ekleniyor. Özellikle aile hekimliği gibi uygulamalarla doktor hasta ilişkisi, müşteri esnaf ilişkine dönüştürülmekte sağlık adeta piyasa malı haline getirilmektedir. Eşit işe eşit ücret ve kadro çeşitliliğini azaltacağız gibi söylemlerle iş başına gelenler maalesef kadro ve ücret çeşitliliğini daha da arttırarak işin içinden çıkılmaz hale gelmesine sebep olmaktadırlar. Türkiye'de sağlık personeli eksikliğinden daha önemli bir sorun planlı istihdam edilmeme sorunudur. Bu sorun çözüldüğünde Türkiye'de ki sağlık personeli açığı büyük ölçüde kapanacaktır. Ayrıca ne yazık ki, ülkemizde sağlık alanında yaşanan aksaklıklardan bahsedilirken sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar göz ardı edilmiştir. Etkili ve verimli bir hizmet isteniyorsa öncelikli olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını gidermeli, personel arasında çalışma barışı sağlanmalı, uygun ekipmanla çalışma imkanı verilmelidir. Personelin şiddete karşı can güvenliği sağlanmalıdır. Bugün birçok hastanemizde sağlık çalışanları hayatlarını tehlikeye atarak görevlerine devam etmektedirler. Artık yetkililer kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için hareket geçmelidirler. Tüm sağlık çalışanlarının beklentisi budur.

Sağlık-Sen olarak geçim derdinden arınmış, can güvenliği sağlanmış, sosyal haklarına kavuşmuş, hizmet vereninde alanında mutlu olduğu bir sağlık sistemine kavuşmuş bir Türkiye hayali dileğiyle tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlar sıhhat ve afiyetler dileriz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?