2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Sağlıkçılar Urfa'da buluştu

Sağlık Bakanlığı’na bağlı 25 ilin sağlık müdürleri Şanlıurfa’da buluştu. İlde 3 gün sürecek toplantı için gelen sağlık müdürlerine atama yönetmelikleri ile ilgili bilgiler verilecek.
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Atama Nakil Yönetmeliği’nin personel dağılım cetvellerinin sonuçlandırılması çalışmaları ve yönetmelikte düşünülen tereddütlerin giderilmesi için 25 ilin sağlık müdürlerinin katılacağı değerlendirme ve eğitim toplantısı bugün Şanlıurfa Öğretmenevi’nde başladı. Toplantının 3 gün süreceği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, müdür yardımcıları İsmail Kargulu, Atilla Toros ve Nizamettin Ekinci’nin başkanlık edeceği toplantıya; bir çok bakanlık şube müdürü, bakanlık danışmanı ile Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Ardahan, Kars, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Mardin, Siirt, Tunceli, Iğdır, Batman, Şırnak, Gümüşhane, Bayburt, Ağrı ve Van olmak üzere toplam 25 ilin sağlık müdürleri katılıyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yerlikaya, toplantının ilk kez bu bölgede yapıldığını belirterek, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatı ile bu toplantıyı gerçekleştirdik. Sağlığa dönüş kapsamında Personel Genel Müdürlüğü ayağını ilgilendiren 252 bin personelimiz var. Dengeli ve adaletli dağıtım, sevk ve idareyle ilgili yönetmelikler konuşulacak. 2 ayda bir atamalarımız oluyor. Bu bölgeye tekrar atamalar yapılacak. Doktor sayısı bu bölgelerde daha iyi noktaya geldi" dedi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 14:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?