5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şaha bebeğin ailesine sahip çıkıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Sınırgören köyü Ağaçlı mezrasında ölen 3 aylık Şaha bebeğin ailesine AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz sahip çıktı.


Babası asker olan Şaha bebeğin donarak ölmediğini, anne sütü içtikten sonra kusma sonucu öldüğünü öğrendiğini belirten milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, "Biz sosyal devlet anlayışına sahip bir hükümetiz. Her koşulda her zaman halkımızın yanındayız. Şaha bebeğin ölümünden büyük üzüntü duydum. Gedük ailesi gerekli ihtiyaçlarına kavuşacak, her zaman ailenin yanında olacağım ve her türlü yardım yapılacak" dedi. 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN ŞAHA BEBEK AÇIKLAMASI

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bebeğin kusmaya bağlı boğulma sonucu ölmüş olabileceği belirtildi.


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde donarak öldüğü iddia edilen 3 aylık Şaha bebeğin ölümüyle ilgili Şanlıurfa Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Bebeğin 23.11. 2007 Cuma sabahı yatakta ölü olarak bulunduğunun ailesi tarafından dile getirildiği belirtilen açıklamada, ölen bebekle aynı odada kalan annesi Ayşe Gedük, dedesi Ahmet Gedük, babaannesi İda Gedük ve 3-4 yaşlarındaki nüfusta kaydı olmayan 2 kardeşi ile odada bulunan diğer kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunun müşahede edildiği belirtildi.


Şaha bebeğin nüfusta kaydının olmadığı, askerde olan babası Mustafa Gedük ile Ayşe Gedük'ün resmi nikahlarının bulunmadığı ifade edilen açıklamada, 22.11.2007 gecesi Akçakale ilçesine ait en düşük gece sıcaklığının +9, 23.11.2007 günü ise +6.8 olduğunun ve bu sene don olayı görülmediğinin Meteoroloji'den teyit edildiği ifade edildi.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:


"Sağlık kurumlarına ölümle ilgili herhangi bir bildirim yapılmamış olup ölen çocuğun ölüm sebebi bilinmeden defin yapılmıştır. Ölen çocuğun ailesi ile yapılan görüşmede çocukta kusma durumunun olduğu, ölümünün de donarak değil, gece kusmaya bağlı boğulma şeklinde olabileceği kuvvetle muhtemeldir. Sebebi kesin belli olmayan ölüm hakkında Akçakale Cumhuriyet Savcılığı tahkikat başlatmış olup kesin ölüm sebebi tahkikat sonucunda aydınlığa kavuşacaktır. Ayrıca Akçakale Kaymakamlığı'nca ölüm hadisesini idareye bildirmeyen köy muhtarı hakkında idari tahkikat başlatılmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 14:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?