4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şahan: Güvenlik zafiyeti var

SPOR TOTO 2. LİG

Belediye Vanspor maçının ardından saldırıya uğrayan ve kulağına 5 dikiş atılan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, saldırıda güvenlik zafiyetinin olduğunu söyledi.

Dün oynanan ve 1-1 berabere kaldıkları Belediye Vanspor maçının ardından stat çıkışında bir taraftar tarafından saldırıya uğrayan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, maçın sahada dostça bir şekilde geçtiğini belirterek, Maç içerisinde sahada futbolcular arasında herhangi bir sıkıntılar olmadığını söyledi. "Maç bittikten sonra biz farkında olmadan bir seyirci gelip bize saldırıda bulundu. Bu saldırının ardından kulağımda bir açılma oldu. Bu açılma 5 dikişle tedavi edildi. Yaşadığımız bu olaydan dolayı kesinlikle Belediye Vanspor'un teknik heyeti, futbolcuları ve yöneticilerini bu işin içerisinde saymıyoruz. Çünkü onlar o planlamanın içerisinde yoktu. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi kendi insafıyatı ile hareket etmiş diye düşünüyorum. Olayın ardından Belediye Vanspor teknik heyeti, futbolcuları ve yöneticileri ile Belediye Başkanı yanımıza bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Çünkü bu saldırı bir kişi tarafından yapılmıştır. Hatta maç sonunda kulübümüze yakışır bir şekilde hareket etme sorumluluğunu duyduk. Ben bana saldıran kişinin de çocuklarının kendisini evde beklediğini düşünerekten şikayetçi olmadım. Bu olayda Van şehrini suçlamak değil" dedi.

Mersin Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'nın da Samsunspor deplasmanında bıçaklanmasına değinen Şahan, "Her iki olayda güvenlik zafiyeti olduğunu veya hafife alındığını düşünüyorum. Samsun'da elinde bir bıçakla sahada o pozisyona giren bir insanın çok kolay tedbirlerin olduğu yerden aşmıştır. Bizim olaya gelince maç bitiminde her iki takımında otobüslerine bineceği yerlerde görevlilerin dışında kimsenin durulmamasında yarar vardır. Ama bizim otobüse gittiğimiz anda yolumuza çıkan bir adamın bize böyle bir saldırıda bulunmasında onun bu cüreti kadar oradaki güvenlik zafiyetinin de rolü vardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 18:03:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 18:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?