5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şahin sınav sonuçları için ne dedi?

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'nın eğitimde bulunduğu nokta ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Şahin, geçen yıl 7. sınıfta SBS'ye katılmayan ve bu sene 8. sınıfta SBS'ye katılan 7 bin 80 öğrencinin 7. sınıf puanları en düşük öğrenci puanı üzerinden hesaplanması sonucu ortaya kötü bir tablonun çıktığını söyledi.

ÖSS konusunda ise, sözelde 77'den 71'e; eşit ağırlıkta 74'ten 67'ye ve sayısalda da 66'dan 58'lere geldiklerini ve iller sıralamasında önemli bir sıçrama gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, "SBS ile ÖSS sonuçları Türkiye itibariyle açıklanmış bulunmakta. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kesin olmayan ama aşağı yukarı belli olan sonuçlar üzerinde bir değerlendirme yapma ihtiyacı his ettik. Ben bu kısma geçmeden özelikle bu işin geçmişi ile evveliyatı ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Tabi Şanlıurfa'da okullaşma anlamında ciddi gayretler söz konusu iken, yeni okullar bir taraftan devreye alınırken, yapı inşaat anlamında çok önemli yatırımlar yapılıyorken, diğer taraftan da eğitimde başarı ve kaliteye odaklı çalışmalarımız devam etti. Tüm ilçelerde öğretmenlerimizle bir araya geldik, okul yöneticileriyle bir araya geldik, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geldik. 'Şanlıurfa'mızı daha iyi bir yere nasıl taşırızın' hep birlikte hesabını yapmaya çalıştık. Yine bu meyanda merkezdeki yönetici arkadaşlarımızla sık sık değişik gündem maddeleriyle sırf başarı ve kaliteyi konuşmak üzere bir araya geldik" dedi.

Eğitim konusunda olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini dile getiren Şahin, "Bunu herkesin görmesi lazım. Hiçbir arkadaşımızın ortaya koydukları performansı sadece bu durumdan dolayı perdeleme yahut da gölgeleme hakkına sahip değiliz. Ben Şanlıurfa'mızda güzel şeyler oluyor. Buna kamuoyunun desteğini bizim için önemli, basının desteği daha daha önemli. Sayın valimiz de önümüzdeki yılların hedefini daha da yüksek tutacağız. Çok önemli çalışmalar var. Bize talimatlar var. İnanıyorum Şanlıurfa farklı bir noktaya önümüzdeki yıllar gelecektir. Ama çok teknik bir sebepten dolayı sınava girmeye 7. sınıfta SBS'ye girmeyen 8 de girmiş olan çocuklarımızın 6-7 notlarının en düşük öğrenci puanından hesaplanması bizi geriye taşıdı. Tamamen teknik bir durum. Bunu biz istesek de önleyebilirdik. Bu çocuklar girmesin de diyebilirdik. Böyle bir hakkımız yok. Bilakis teşvik ettik. Bilakis kaymakamlarımıza rica ettik. Sosyal yardımlaşma fonlarımızda sınav harçları için destek istedik. Çoğu arkadaşımız kendi harçlığından bu

çocuklarımızın sınav harcını yatırdı. O yüzden ben bunu hiçbir zaman rakamlar şirin gözüksün diye böyle bir şeyi düşünemezdim. Böyle bir şeye hakkım yok. Ümit ediyorum güzel şeyler bundan sonra da olacak. Bunu hiçbir şekilde çok iyi bir yerdeyiz, efendim şöyleyiz böyleyiz anlamında söylemiyorum ama daha iyi olabiliriz. Şanlıurfa hak ettiği yerde değil. Daha yapmamız gereken çok şey var. Almamız gereken çok mesafe var. Ben sizlere tüm kamuoyuna arz etmeyi çok önemli bir vazife görüyorum. Çünkü basında farklı kanallarda zaman zaman bu olumsuz değerlendirmeleri görmekteyiz. Ümit ediyorum bundan sonra bu konuya bakış açısı değişebilir, değişmeli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?