5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sahte fatura çetesi çökertildi

Şanlıurfa'da bastırdıkları sahte fatura ve irsaliyeleri akaryakıt istasyonu sahipleri ile nakliyecilere sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguları tamamlanan Ş.K'nin lideri olduğu ileri sürülen sahte fatura ve irsaliye çetesinin 11 üyesi, Cumhuriyet Savcılığı'nın izni doğrultusunda serbest bırakılırken, Ş.K.'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında jandarma araçlarıyla Şanlıurfa Adliyesi'ne getirilen 10 kişi, adliye binasına arka kapıdan alındı. Adliyeye çıkartılan 10 kişinin Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulamaya alındığı öğrenildi.

Önceki haber

Şanlıurfa'da bastırdıkları sahte fatura ve irsaliyeleri akaryakıt istasyonları ile nakliyecilere satan 21 kişilik çete çökertilirken, çete liderinin aynı suçtan 10 sabıkası olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptığı istihbarat çalışmalarında, Ş.K. liderliğindeki bir çetenin organize bir şekilde evrakta sahtecilik, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 359. maddesine muhalefet ettiklerine dair bilgiye ulaştı.

Jandarma ekipleri, yaptıkları 3 aylık bir çalışmada Ş.K. liderliğindeki çete üyelerinin, bastıkları sahte fatura ve sevk irsaliyelerini Şanlıurfa merkez ve Suruç ile Birecik ilçelerinde akaryakıt istasyonu sahiplerine, nakliyecilere para karşılığı sattıklarını, sahte fatura ve irsaliyeleri alan kişilerin de bu belgelerle vergi kaçırarak devleti milyonlarca YTL dolandırdığını belirledi.

Jandarma ekipleri, belirledikleri çete üyelerini Şanlıurfa merkez, Suruç ve Birecik ilçelerine sabahın erken saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Ş.K.'nin de bulunduğu matbaacı, akaryakıt istasyonu sahipleri ile esnaftan oluşan 21 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 adet Blow marka 6,35 mm çapında tabanca, 3 adet fotokopi makinesi, 8 adet bilgisayar kasası, 1 adet Harddisk, 152 adet CD, 1 adet kaşe, 162 adet fatura koçanı, 34 adet sevk irsaliyesi, 11 adet kantar fişi, 1 adet kağıt kesme makinesi, 110 adet boş fatura, 32 adet akaryakıt fişi, 1 adet faturaları ciltlemede kullanılan zımba ile bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 15:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?