5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sahte kontör şebekesine ağır darbe

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, 4 bini resmi, 10 bin kişinin şikayet başvurusu ile harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 6 aylık bir çalışma ile Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerinde bulunan 75 adrese eş zamanlı olarak 'Kontör Yolla' adı verilen operasyon düzenledi.

Türkiye genelinde vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı polis ve rütbeli kişiler olarak tanıttıktan sonra kontör dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen, 85 kişiyi göz altına alırken, zanlıların bilgisayar kasalarına da el konuldu. Dosyaları incelenen 85 kişiden 19 kişi savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan ve şebekenin önderliğini yapan A.F., İ.G., A.K., A.Ç. ve A.K. ile birlikte toplam 66 kişi ise bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Polis 'Kontör Yolla' adı verilen operasyon ile 2 adet tabanca, 71 adet dolu fişek, 15 gram esrar maddesi, 755 adet klonlanmış ve seri numaraları değiştirilmiş kaçak cep telefonu, 4 bin 840 adet sahte belgelerle farklı şahıslar adına alınmış sim kart, 22 adet kart okuyucu, satışa hazır vaziyette sim kartlara yüklü bulunan milyonlarca kontör, 3 bin 225 adet farklı şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 182 adet abonelik sözleşmesi, 93 adet bilgisayar kasası, yüzlerce USB kablosu, 144 adet TRT bandrolü ile çok sayıda not ele geçirdi.

Dolandırıcı şebekenin Türkiye genelinde vatandaşlara yaklaşık 20 milyon YTL zarar verdiği ve kurbanlarına kendilerini hakim, savcı ve üst düzey yetkili olarak tanıttığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 16:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet elbedraniy IP: 85.110.168.xxx Tarih : 14.04.2008 14:31:12

böyle tur insanlerin sürekli tahkıbta kalmaları gerekmektedir en son derece cezaları degerlendirilmesi ve hiç fırsat vermemeksızın takıb edilmeleri gerekmektedir dıyer halkımız makdurıyetıler karşıkarşıya bırakmamaktadır boyle tur isanlar bence hiç terörden hiç bir farkı yoktur