3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Sahte para ve kaçak sigarya 14 gözaltı

ŞANLIURFA'DA SAHTE PARA VE GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA OPERASYONU

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı yerde yaptıkları operasyonda sahte para ve çok sayıda gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Sigara operasyonunda 8, sahte para operasyonunda ise 6 kişi olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde il merkezi, Konya, Hatay, Şırnak ve Mardin'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda sigara kaçakçılığı yaptığı tespit edilen H.G., F.M., F.K., Y.Ö., S.B., K.B., R.B. ve H.Ö. gözaltına alındı. Şahısların evlerinde, işyerlerinde ve depolarında yapılan aramada gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 54 bin 425 paket sigara ele geçirildi. Polis sigara taşımacılığında kullanılan 5 araca da el koydu. Polis, operasyonu genişleterek, batı illerine gümrük kaçağı sigara gönderileceği bilgisini alması üzerine bu kez bir kargo şubesine operasyon yaptı. Kargo şubesinde yapılan aramada 5 bin 920 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Polis, iki operasyonda toplam 60 bin 345 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirmiş oldu. Her iki sigara operasyonu ile ilgili olarak yakalanan 8 kişi hakkında "TCK'nın 220 Maddesi Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgütün Faaliyeti Kapsamında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet (Gümrük kaçağı sigara)" suçlarından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

 

120 ADET SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada, Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'dan Şanlıurfa'ya yüklü miktarda sahte para getirilerek Şanlıurfa kent merkezinde piyasaya sürüleceğini tespit etti. Polis tarafından yapılan operasyonda Şanlıurfa otobüs terminalinde 3 kişi yakalandı. Şahısların üzerinde 120 adet 50 TL'lik sahte banknot ele geçirildi. Ayrı soruşturma kapsamında konu ile ilgilisi bulunan 1 şahıs Gaziantep'te 2 şahıs da Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına

alındı. Gözaltına alınan D.E., İ.E., İ.Ç., İ.Y., H.E., ve A.Ç. hakkında "Piyasaya Sahte Para Sürmek TCK 197-200 Maddesi" suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ŞANLIURFA'DA SAHTE PARA VE GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA SAHTE PARA VE GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA SAHTE PARA VE GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 11:05:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?