5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sahte rapor şebekesine neşter darbesi

Şanlıurfa'da, jandarma tarafından düzenlenen 'Neşter' adlı operasyonda özürlülere para karşılığı sahte sağlık kurulu raporu aldığı öne sürülen şebeke çökertildi.

Çökertilen örgüt içerisinde memur, doktor ve çok sayıda kamu görevlisinin bulunduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan E.Ç. ve A.K. isimli şahısların liderliğini yaptığı ileri sürülen şebekenin para karşılığı sahte sağlık kurulu raporu aldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, şahısların telefonlarını uzun süre dinlemeye aldı. Yaklaşık 7 ay süren çalışmalar sonucunda şebekenin bazı vatandaşlara "para karşılığı sahte rapor hazırlayarak resmi belgede sahtecilik, irtikap, rüşvet, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve devleti zarara uğratma" suçlarını işlediğini tespit eden jandarma, Şanlıurfa polisi ile birlikte Şanlıurfa merkez, Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Harran ve Halfeti ilçelerinde belirlenen 104 yere şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Neşter' adı verilen operasyonda, örgütün liderliğini yaptığı öne sürülen E.Ç. ve A.K. ile birlikte F.C., 1 doktor, 11 kamu görevlisi, 10 aracı şahıs ve 18 usulsüz rapor aldığı tespit edilen toplam 40 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca alınan raporlarla ilişkisi olan 97 şahıs da durumlarının incelenmesi için jandarmaya götürüldü.

Operasyonda 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 17 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 1 adet doktor kaşesi, 31 adet sağlık kurulu raporu, 28 adet nüfus cüzdanı, 21 adet yeşil kart, 115 adet fotoğraf, 19 adet kimlik fotokopisi, 2 adet sağlık kurulu muayene belgesi, 1 adet SSK yardım belgesi, 1 adet sakatlık maaşı için kart fotokopisi, 1 adet sakatlık raporu, 1 adet doktor raporu, 1 adet sağlık ocağı raporu, 1 adet hasta taburcu tezkeresi, 3 adet bilgisayar kasası, 21 adet senet ve 2 adet Devlet Hastanesi'ne hitaben yazılmış sakatlık maaşı konulu yazı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 137 şahısla ilgili incelemelerin ardından 45 kişi bugün suç delilleriyle birlikte adliyeye getirildi. Sabah saatlerinde Şanlıurfa Adliyesi'ne getirilen 45 şahıs için güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarıldı. Bodrum katından adliye içerisine alınan zanlıların savcılıktaki sorguları devam ediyor.

Bu arada, ÖTV'den faydalanabilmek ve yeni araba almak için sakatlık raporu almak isteyen bazı kişilerin de sakat olduğuna dair rapor hazırlayan şebeke ile para karşılığında anlaştığı iddia edildi. Hastanelerin sağlık kuruluna kadar uzanan şebekenin, kolları sakat olduğuna dair bir rapor hazırlanması için kurulla temasa geçtiği ve sağlık kurulunun da istenilen sağlık raporuna alınacak arabanın değerine göre bir fiyat biçtiği ileri sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 11:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?