5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sahurda alarmlarla uyanıyoruz

Şanlıurfalılar, sahurda Ramazan davullarının sesinden çok ardı ardına çalan otomobil alarmlarının gürültüsüyle uyanıyor.

Şanlıurfalı elektrikçi ustası Ömer Demir, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldırmak için çalınan davulların etkilediği araç alarmlarının çözümünün alarm sisteminde mevcut olduğunu söyledi. Otomobil alarmlarının davul sesiyle harekete geçmesini engellemenin sürücülerin elinde olduğunu ancak bunun hiçbir sürücünün aklına gelmediğini belirten Demir, "Her oto alarmında darbe sansürü denen bir ayar var ama bunu hiçbir sürücü bilmiyor. Alarmda bulunan hissetme ve ağır darbe ayarı yani 'darbe sansürü' kapatılır. Hırsızın araca herhangi bir müdahalesinde alarm yine çalacaktır. Darbe sansürü sadece dışarıdan gelen ses titreşimine karşı bir ayardır" dedi.

Bu arada mahalle sakinleri ise geceleri çalan alarmlardan şikayetçi olduklarını belirterek, "Sahur davulcusu caddeden geçtiği an alarmı olan bütün araçlar siren çalmaya başlıyor. Bu da bizi rahatsız ediyor. Araç şoförleri buna bir an önce çözüm bulsun" diye yakındı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 11:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?