5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sanayi bölgesinde su problemi

Türkiye'nin en büyük barajının bulunduğu GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da, Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan su problemi belediyenin şebekesinden alınacak su ile aşılmaya çalışılırken, fiyatta anlaşma aranıyor.

OSB'de fabrikaları bulunan firma yetkileri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanlığında bir araya gelerek belediyenin ton başına verdiği fiyatı görüştükten sonra Şanlıurfa Belediyesi'ne geçti. ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin başkanlığında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşen sanayiciler, suyun ton fiyatını pahalı bulduklarını bildirdiler. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile belediye binasında bir araya gelen sanayiciler, yaptıkları görüşmede çevre illerdeki sanayicilere verilen suyun ton fiyatını emsal gösterdiler. ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, toplantıda yaptığı konuşmada öncelikle belediyeye OSB'ye su verdiği için teşekkür etti.

Balıklıgöl'ün su seviyesinin düşmesine OSB'ye su veren Direkli mahallesindeki derin su kuyularının gerekçe gösterilmesi ile günde sanayiciye günde 4 saat su verilmeye başladığını hatırlatan ŞUTSO Ertekin, "Bunun üzerine önce Valimiz Nuri Okutan ile görüştük ve OSB'ye günde 8 saat su verilmesini istedik.Bu süreçte de boş durmayıp sanayicilerimiz su sıkıntısını gidermek için farklı arayışlara geçtik.GAP'tan sorumlu bakanımız Cevdet Yılmaz'dan uzun vadeli çözüm için destek aldık. Ancak acilen OSB'nin su problemini çözmek için OSB'ye yakın mevkide olan TOKİ'lere kadar belediyenin su vermesini düşünerek buradan sanayicilerimize su verilmesinin yolunu aradık.

Sağ olsun belediyemiz bize yardımcı oldu ve TOKİ'lerin bulunduğu yerden OSB'ye su vermeyi kabul etti. Fakat bu kez de belediyenin verdiği suyun tonuna yüksek fiyat istemesi OSB'deki firma sahiplerini sıkıntıya soktu.Çevre illerin iki katı bir fiyat istenmesi üzerine bunu biraz daha nasıl aşağı çekeriz diye belediye başkanımız Ahmet Eşref Fakıba'dan destek istedik.Başkanımızın talebimize olumlu cevap vereceğini umuyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?