5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sanayi esnafının kura heyecanı

Şanlıurfa Aşağı Sanayi Sitesi'nde bulunan oto yedek parçacıları için Evren Sanayi Sitesi'nde yeni yaptırılan 140 işyerinin kura çekimleri yapıldı.


Şoförler ve Otomobilciler Odası konferans salonunda yapılan kura çekimlerine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile belediye başkan yardımcıları, Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan ve otomobil yedek parçası satan esnaflar katıldı. Evren Sanayi Sitesi'nde yaptırılan 140 yeni işyeri için, otomobil yedek parçası satan esnaflar arasında noter huzurunda kura çekimleri yapıldı.


Kura çekimi töreninde konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Küçük Sanayi Sitesi esnaflarına verilen taşınma süresinin dolduğunu belirterek, "Esnafımıza verdiğimiz taşınma süresi dolmuştur. Bundan sonra dükkanını taşımayanlar hakkında yasal uygulamalar yapılacaktır. Yoksa bizim amacımız hiç kimseyi rahatsız etmek değil. Sanayi Şanlıurfa'da neden geri kalmıştır. On metrelik bir yerde sizler ne üretirseniz üretin, faydalı ve başarılı olamazsınız. Evren Sanayisi'nde yapmış olduğumuz dükkanların en küçüğü 60 metrekaredir. Ayrıca bunda emeği geçen Evren Sanayi Kooperatif Başkanımız Mustafa Arslan'a da teşekkür ediyorum. Biz hep yakınıyoruz. Gaziantep bizden büyük, peki biz Gazianteplilere ayak uydurabiliyor muyuz? Biz kötülük yapmıyoruz. Daha insanca, daha mükemmelce ve daha sağlıklı yaşayabileceğiniz bir yere taşıma kararlığını veriyoruz. Bu, çoktan yapılması gereken bir olaydı. Çünkü artık Şanlıurfa köy değil. Şanlıurfa'nın artık sizler gibi sahipleri var" dedi.

Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan ise , amaçlarının sanayi anlamında büyük adımlar kaydetmek olduğunu ifade ederek, "Bizler de bu vesileyle kendilerinden almış olduğumuz destek ve güçle yedek parçacılar odası üyeleriyle beraber gece gündüz çalışarak bu dükkanları yaptık. Bizler de bu dükkanların yapılması için gereken desteği verdik. Bundan sonrada bu desteğimizi sürdüreceğiz. İnşallah bu işyerleri esnafımıza hayırlı ve bol kazançlara vesile olur" diye konuştu.
Daha sonra Evren Sanayisi'nde esnaf için dükkan yapımında emeği geçenlere günün anısına birer plaket sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 16:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?