5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sanayiciler Viranşehir'de toplandı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), ilçelerdeki oda temsilcilikleri ve Şanlıurfa Ticaret Borsası yetkileriyle 6 aylık müşterek değerlendirme toplantısını Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası temsilciliğinin ev sahipliğinde yaptı. Toplantıda sanayicinin ve Viranşehir'in sorunları masaya yatırıldı.

Viranşehir Yükselhan Otel'de düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, ŞUTSO Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Meclis Başkanı M. Sait Melik, Yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter M.Emin Bayaslan, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Celal Melik, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salahittin Bilgin, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Bucak ve Viranşehir Ticaret Sanayi Odası Temsilcisi'nin yanı sıra 50 civarında üye ve sanayici katıldı.

Toplantıda Viranşehir Ticaret Sanayi Temsilcisi İbrahim Direk, yaptığı konuşmada, ilçelerine Ticaret Borsası Temsilciliği ve Ticaret Sanayi Odası Şubesinin açılması talebinde bulundu. Viranşehir'de Ticaret Borsasının olmamasından çektikleri sıkıntıyı anlatan Direk, "Ceylanpınar ilçemizle birlikte kayıtlı üyemiz 750'ye ulaşmıştır. Bir il büyüklüğündeki Viranşehir'in Ticaret Odası temsilciliği 4 belge ve aidat tahsilatından başka bir iş yapamıyor. Diğer bütün işlemler için Şanlıurfa'ya gidiyoruz. Viranşehir Ticaret ve Sanayi Temsilciliğimizin ilk etapta oda olmayacaksa şube yapılmasını istiyoruz" dedi.

Toplantıda Viranşehir OSB'nin alt yapı ve üst yapısıyla ilgili Viranşehir OSB'den sorumlu Murat Özaka tarafından bilgi verildi. Özaka yaptığı konuşmada Viranşehir OSB'de daha iyi hizmet verilmesi için OSB'de alt yapı ve kanalizasyon sorunun acilen yapılması gerektiğini, OSB'nin elektrik hattının tamamlanması, su tesisatının çekilmesini, ihata duvarının, idari binanın yapılmasını ve ana yollarının asfaltlanmasını istedi.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Viranşehir Sulama Projesinin yakın takibe aldıklarını belirterek çiftçilerin elektrik sorunlarıyla ilgili girişimlerinin de devam ettiğini aktardı. Çiftçilerin elektrik sorunun giderilmesi için yöreye 250 MGW trafo kurulacağını 3 adet de fiberin kurulacağını dile getirdi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, trafonun kurulmasıyla elektrik sorunun giderileceğini söyledi.

Elektrikte indirimlerin yapılması için girişimlerinin devam ettiğini anlatan Ertekin, Ankara'da Enerji Bakanı ile yaptığı görüşmeyi toplantıya katılanlarla paylaştı. Bakandan elektrikte indirim yapılmasını istediğini belirten Ertekin, elektrikte gerekli indirim yapıldığı taktirde kaçak kullanımında gerileyeceğini ifade etti.

Şanlıurfa Mardin yolunun Viranşehir'e kadar olan bölümünün gecikmeli gitmesinin de takipçisi olduklarının altını çizen ŞUTSO Başkanı Ertekin, geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü ile de gerekli görüşmeyi yaptıklarını aktardı. Yaptıkları görüşmelerde Viranşehir yolunun 2010 yılında tamamlanacağını toplantıya katılara aktaran ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, üyelere projelerin takipçisi olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Şanlıurfa'nın ihracatının çok düşük olduğunu söyleyen ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ihracatı geliştirmek ve artırmak için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında Dış Ticaret Birimi oluşturduklarını ifade etti. E.Sabri Ertekin, resmi kayıtlara göre Şanlıurfa'nın ihracatının 67 milyon dolar olduğunu ancak kayıt dışı ile birlikte 105 milyon dolar civarında olduğunu aktardı. Ertekin, "Odamızda oluşturduğumuz Dış Ticaret birimi dışarıya pazarlanacak ürünlerimizi araştıracak. Ürünümüzü pazarlayacak. Ürün talebini araştıracak" dedi.

Toplantıda söz alan Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Bucak, "Kriz varsa çare de var" her üyenin ve temsilci ve oda başkanın kendi ilçesinde yaygınlaştırıp vatandaşı pazara çıkartmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?