5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Saniye saniye kuyumcu soygunu

KUYUMCU SOYGUNU SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Şanlıurfa'da bir kuyumcuda yaşanan hırsızlık güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kıyafet değiştiren kadınlar 1 ay içerisinde aynı kuyumcuyu ikinci kez soydu.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi M. Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana gelen olayda kuyumcu M. Faruk Süzen, müşterilerinin dükkandan ayrılmasından sonra vitrinde akıtma gerdanlığının olmadığını fark etti. Bundan bir ay önce aynı kuyumcuya başları açık olarak gelen 3 kadın oyalama usulü ile kuyumcu M. Faruk Süzen'in vitrininde bulunan 64 gram altını alarak kayıplara karıştı. İki gün önce de kıyafet değiştirerek başörtüsü takan 3 bayan 17 Kasım 2009 tarihinde aynı kuyumcuya ikinci kez gitti. Bin

dolarlık altın almak istediğini belirten kadınlar, vitrinden birçok altını göstererek bakmak istediklerini söylediler. Kuyumcunun bir an dalgınlığından faydalanan kadınlardan birisi akıtma gerdanlığı alarak yanındaki kadına verdi. Kadınlar gittikten sonra talihsiz kuyumcu içeri vitrine baktığında bir adet akıtma gerdanlığının yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamerasını kontrol eden kuyumcu Süzen, akıtma gerdanlığının çalındığını gördü. İlk olarak durumu "155 polis imdat"a bildiren kuyumcu, ikinci kez

aynı kadınlar tarafından soyulduğunu söyledi.

Bu arada, Kuyumcu M. Faruk Süzen ikinci kez soyulduğunu belirterek, "Bana bilezik veya gerdanlık lazım olduğunu söylediler. Üçü bir arada konuşuyordu. Bunu götür bunu getir derken bir gerdanlığı almışlar. Gittikten sonra vitrinde altınlardan birinin olmadığını gördüm. Polisi aradım. Memurlar geldi, gereken bilgileri verdim. Ben bunu basına vermek istedim. Çünkü tesettürlü olduğu için utandım. Urfa'da böyle tesettürlü kadınların bu tür işleri yapmasından utandığımdan basına vermek istemedim ilk etapta.

Sonra eşimi çağırdım, o da güvenlik kayıtlarına baktı. Eşim kadınları tanıdı ve daha önce de işyerimden altın çalanların bunlar olduğunu söyledi. Başka esnafların başı yanmamak için bu durumu gazetecilere bildirdim" dedi.

Öte yandan, aynı kuyumcu bundan 1 ay önce de aynı kadınlar tarafından soyulmuş ve 64 gram altını çalınmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KUYUMCU SOYGUNU SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
KUYUMCU SOYGUNU SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
KUYUMCU SOYGUNU SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 14:59:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 23:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?