3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: 5 ay içinde 9 kez tanker kazası kafalarda soru işareti bırakıyor

Mersin Limanı’nda yükledikleri akar yakıt ve LPG’yi Irak’a götürmek üzere yola çıkan tankerler Şanlıurfa için tehlike oluşturuyor. Akabe mevkiinden şehir içine inerken tehlike saçan tankerler için etkili bir tedbir alınamaması tepki çekiyor. Son 5 ay içerisinde meydana gelen 9 kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralandı. Şehir merkezi ve Akabe mevkii civarında meydana gelen kazalarda çıkan yangınlar çevrede tedirginlik yaşattı. Ayrıca son zamanlarda LPG yüklü tankerlerin aşırı sıcaklar sebebiyle il merkezinde gaz sızdırmaları şehir için tehlike sinyali veriyor.


Son zamanlarda Şanlıurfa’da meydana gelen akaryakıt ve LPG yüklü tanker kazalarının standartlara uygun araç taşınmaması ve aşırı yüklemeden kaynaklandığını belirten Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldağı, "Standartlara uygun olmayan araçlara yapılan aşırı yüklemeye bir de aşırı sıcaklar eklenince kazalar meydana geliyor" dedi. Yıldağı, bu konuda trafik ve maliye ekiplerinin çok sıkı denetimler yapması gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa il merkezinde sıkça meydana gelen tanker kazalarının tek çözümünün yapımı devam eden otoyol olduğunu belirten vatandaşlar ise, otoyolun bir an evvel tamamlanarak hizmete sokulmasını istediler. Şehir merkezinde yaşanan kazaları önlemek için SSK kavşağında yapılması planlanan köprülü kavşak projesinin askıda kalmasını eleştiren vatandaşlar, yetkilileri bir an evvel projeyi uygulamaya çağırdılar.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 16:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?