2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Balıklıgöl için bir dizi önlem alındı

Vali Yardımcısı Adil Nas başkanlığındaki Mahalli Çevre Kurulu, Belediye, Defterdarlık, İl Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Sosyal Sigorta, İl Çevre ve Orman, DSİ 15. Bölge, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası’ndan temsilcilerin katılımıyla yapıldı.

 Kurulda, Balıklıgöl’de yem satışının kontrol altına alınması, gölün etrafına kırmızı şeritler çekilmesi kararı alındı. Mahalli Çevre Kurulu’nda ayrıca, Balıklıgöl suyuna kanalizasyon suyu karıştığı belirtilerek, içme suyu olarak kullanılması yasaklandı. Kanalizasyon suyunun nasıl karıştığının belirlenmesi için çalışma yapılması yönünde karar alan Mahalli Çevre Kurulu’nun bu konudaki açıklaması şöyle:

"Balıklıgöl suyunun tahlilleri sonucu koliform bakteri tespit edildiğinden, gölün suyuna kanalizasyon suyunun karışma ihtimali yüksek olduğunda bu olayın tespiti için gerekli araştırma ve incelemeleri yapmak üzere sekreteryanın Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Çevre ve Orman Müdürlüğü ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü elemanlarında oluşan bir komisyon kurulması ve çalışmaların neticesini bir rapor halinde Ağustos ayı Mahalli Çevre Kuruluna sunmalarına karar verildi."

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 22:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?