3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Baro'ya göre avukatlar da bağımsız değil

Şanlıurfa Barosu, düzenlediği panelle 5 Nisan Avukatlar Günü’nü iki gün önceden kutladı. Avukat Yücel Sayman ve Uluslararası Avukatlar Birliği Temsilcisi Paul Nemo’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, yargı bağımsızlığı tartışıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Ferda Güllüoğlu, 1982 Anayasası hükümleri sürdüğü müddetçe, Türkiye’de yargının ve savunmanın bağımsızlığından söz edilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Türkiye’deki hakim ve savcıları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun atadığını, bu kurulun başkanlığını da Adalet Bakanının yaptığını belirten Güllüoğlu, bu durumun yargıdaki bağımsızlığı etkilediğini iddia etti.

Türkiye’de savunmanın en önemli mekanizması olan avukatların da bağımsız olmadıklarını öne süren Güllüoğlu, gerçek manada yargı reformuna ihtiyaç olduğunu kaydetti. Güllüoğlu, "Ülkemizde gerçek anlamda bağımsız yargı sistemi isteniyorsa, hedefe demokrasiyi koymak gerekir" dedi.

Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ali Fuat Bucak’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Uluslararası Avukatlar Birliği Temsilcisi Paul Nemo ve İstanbul Barosu eski başkanlarından avukat Yücel Sayman da yargı bağımsızlığı ve savunma konularını ele aldı.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 19:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?