2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Belediye Başkanı 'Türkiye sahipsiz değil'

Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta yeniden gündeme gelen Temalı Park Projesi sonrasında başlayan tartışmalar iyice büyüdü. Bugün bazı gazetelerde ’Şanlıurfa’nın göbeğinde küçük İsrail’ başlıklı çıkan haberler ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Belediye Başkanının Urfa’yı Yahudileştirme projesi yürüttüğü iddialarına Başkan Fakıbaba cevap verdi.

Konu ile ilgili olarak  soruları cevaplandıran Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Tamamen kasıtlı haberler. Biz Urfa’mız için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Eğer eskisi gibi Urfa devam etmiş olsaydı, Urfa elden çıkacaktı, kime gideceğini bilemiyorum. Haberde bir sürü suçlamalar var, ben misyonerliği uygun zemin hazırlıyormuşum gibisinden konulara değinilmiş" dedi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu ve Türkiye’yi Silahlı Kuvvetler’in koruduğunu hatırlatan Fakıbaba, "Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti’nde binlerce Ahmet Fakıbaba var. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipleri olan özellikle Silahlı Kuvvetler sadece Urfa’yı değil, tüm Türkiye’yi koruyacak güçtedir. Bunlar kötü politika yapan insanların düşüncesi. Ellerinde siyaset yapacak malzeme yok, böyle çığlık atıyorlar" dedi.


2001 yılında hazırlanan Temalı Park Projesi’nde bulunan havra ve kilisenin yeni düzenlenen projeden çıkarıldığını belirten Fakıbaba, "Ama insanlar inanmıyorlar. Yarın proje gerçekleştiğinde inanacaklardır. Kimin Urfa’yı sevip sevmediği ortaya çıkacaktır. Projeyi yapan hocamız halkımızın istemediği projeyi yapmayacaklarını söyledi. Proje Eylül ayında halka sunulacak, halkın istemediği bölüm gene olursa bunlar da çıkarılacak, denilmişti. Buna rağmen insanların moralini bozsunlar diye bir sürü yalan haber yapıyorlar" dedi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 16:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?