2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Enerji sorununa Bakan Güler el koydu...

Şanlıurfa'nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle yapılan eylemler üzerine Bakan Güler, konuyla ilgili bilgi almak ve incelemede bulunmak üzere helikopterle Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'da yaşanan elektrik problemiyle ilgili Ankara'da bir dizi toplantılar yaptıklarını söyleyen Bakan Güler, "Bölgede 12 megavat elektrik tüketimi, bazı kontrolsüz ve kaçak kullanımlar sebebiyle 40 megavata çıktı. Bu aşırı tüketimin yanı sıra sıcaklar yüzünden hatlarda meydana gelen erimeler sonucu aşırı yük oluşuyor. Bu yükü planlı bir şekilde dağıtmak lazım. Bu problemleri çözmek için çareler arıyoruz. Şu anda bölgeye bir adet trafo gönderildi. Şanlıurfa'da çalışma yapmak üzere 10 ekip görevlendirildi. Trafo şu an Şanlıurfa'da ekiplerimiz önümüzdeki günlerde trafoyu monte çalışmalarına başlayacaklar. Ancak, elektriği planlı bir şekilde nöbetleşerek kullanmamız lazım" dedi.

Bakan Güler, toplantıda bir basın mensubunun, "Şanlıurfa'ya çiftçi eylemleri sebebiyle gelmediğinizi söylediniz. Siz bu sözünüzle çiftçilerin yaptığı eylemi önemsemiyor musunuz?" şeklindeki sorusuna tepki göstererek, "Biz bölgedeki konuyu sürekli canlı tutuyoruz. Buradaki çalışmalar için 12 trilyon ödenek var. Ayrıca trafo geldi. Biz de cek cak yok. Trafo şu an Urfa'da, Viranşehir'e takılacak. Bu arada Karekeçi'de direk meselesi var. Bazı arkadaşlar bunları devirmişler. Aslında bu arkadaşlar kendi kendilerine zarar veriyorlar. Bunu sizin de önlemeniz lazım, bizim kadar. Ankara'dan şuradan buradan değil sizin buna sahip çıkmanız lazım. Provokasyon yapmamanız lazım, provoke sorular sormamanız lazım. Birlikteyiz bir ve beraberiz" diye konuştu.

Hiçbir hükümet döneminde elektrik konusunda ciddi politikalar uygulanmadığını kaydeden Bakan Güler, "20 aydır zam yapmadığımız gibi indirim yaptık. Bunları faturalarınızda görüyorsunuz. Elektrik şu anda sudan ucuz. Bu bölgede ise 10 yıldır buralara el değmemiş. Biz bunları temizliyoruz, hem pislik temizliyoruz hem düzeltmeleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Yahya Akman ile birlikte düzenlediği basın toplantısını tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, helikopterle Adana'ya döndü.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 11:05:45
Güncelleme :22 Temmuz 2004 Perşembe 13:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?