3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Irak'ta kaçırıldıktan sonra bırakılan TIR şoförlerini aileleri karşıladı

Irak’a ABD ve destek birliklerine götürdükleri yükü boşalttıktan sonra direnişçiler tarafından kaçırılan Abdurrahman Demir ve Sait Onurlu, 6 gün sonra serbest bırakılmalarının ardından Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne gitmişti.

 Dün saat 23.25 sıralarında Türkiyeye giriş yapan şöförler, Habur Sınır Kapısı’nda aileleri ve akrabaları tarafından dualarla karşıladı. "Can güvenliği olmadığı için kesinlikle hiç kimse Irak’a gitmesin" diyen şoförler, ABD mallarını Irak’a taşımama kararını alan şirketlerine ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ne teşekkür etti.

Şöförlerden Abdurrahman Demir, yaşadıklarını "Yakalandığımız zaman 5-6 gün boyunca bir evde kaldık, daha sonra bizi televizyona çıkardılar. Şirketimiz sağ olsun onların sayesinde kurtulduk. Allah’a şükürler olsun ki rızkımız kesilmemiş" diye anlattı. Demir, kendilerini rehin alan direnişçilerin 20-25 kişilik silahlı bir gruptan oluştuğunu ve aralarında Türkçe konuşan kimsenin olmadığını belirterek, "Bize namaz dualarını öğrettiler" dedi.

Serbest bırakılan diğer şoför Sait Unurlu ise, Türkiye’ye bir kez daha sağ salim ayak bastıkları için Allah’a şükrettiğini belirterek, "Eğer şirketimiz geri adım atmasaydı. Bizi de öldürürlerdi" diye konuştu.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 13:29:33
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 14:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?