2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: İşadamlarına, Suriye brifingi

Suriye'nin LÜCCE İthalat ve İhracat Danışmalık Şirketi Genel Müdürü Mustafa Keskin, Şanlıurfalı işadamlarına, Suriye'nin ekonomik durumu, son yaşanan gelişmeleri, ithal ve ihraç edilebilecek ürünler konusunda bilgiler verdi.

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) tarafından "Suriye'de iş imkanları" konulu seminer Ticaret ve Sanayi Odası lokalinde yapıldı.

Toplantıda konuşan LÜCCE İthalat ve İhracat Danışmalık Şirketinin Genel Müdürü Mustafa Keskin, Suriye'nin teknolojiyi yakalamak ve teknolojiye ayak uydurmakta kararlı olduğunu anlatarak, ülkenin bir geçiş süreci yaşadığını ifade etti. Keskin, Şanlıurfalı işadamlarından Suriye'ye işlenmiş mermer, plastik konularında ve geri dönüşüm atölyeleri gibi yatırımlarda bulunmalarını istedi.

Keskin, Şanlıurfa'da işadamlarına seminer vermeye geldiği sırada Suriyeli Dış Ticaret Müsteşarı ile görüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kendisine 'Bir mesajınız olacak mı?' diye sordum. Dış Ticaret Müsteşarımız bana, 'Türk insanı lütfen buraya teknoloji getirsin' dedi."

Suriye'de gizli enflasyon olduğunu hatırlatan Keskin, Suriye'de şu an gizli enflasyonun yüzde 12 civarında olduğunu ve Suriye'nin toplam 23 milyar dolar borcunun bulunduğunu belirtti. Suriye'de inşaat sektöründe de güzel yatırımlar yapılabileceğini vurgulayan Keskin, Suriye'nin taş binadan cam binalara geçiş yapılabileceği bu anlamda da iyi yatırımlar gerçekleştirilebileceği bilgisini verdi.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 22:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?