2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Kamu-Sen 'Asker sivil ayrımı yanlış'

Basın toplantısında hükümete seslenen Kamu-Sen Temsilcisi Ahmet Alataş, "Türkiye Kamu-Sen olarak ümit ediyoruz ve bekliyoruz ki; 59.Hükümet yetkilileri 15 Eylül'de yetkili sendika ile oturacağı toplu görüşme masasında , asker, sivil ayrımı yapılmaksızın tüm kamu çalışanlarına yoksulluk sınırını taban kabul ederek ücret iyileştirmesi yapar. Bütün kamu çalışanları eşitlik ve adalet ölçüleri çerçevesinde insanca yaşanır bir ücret ve hayat standardı beklemektedir. Adalet ve hakkaniyetin tecellisi Böyle olur diye düşünmekteyiz." diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen İl binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Ahmet Alataş, ay boyunca yaptıkları araştırmalara göre Temmuz ayında açlık sınırının 654 milyon 358 bin 20 bin lira, 5 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 1 milyar 496 milyon lira olduğunu açıkladı. Çalışan memur için 3000 kalori, çalışmayan eş için 2 bin 400 kalori, okula giden 2 çocuk için 2 bin 800'er kalori ve okula gitmeyen çocuk için bin 800 kalori esas alınmak suretiyle araştırmaların yapıldığını kaydeden Alataş, "Hesaplamalara sigara, alkol, ceviz, fındık, fıstık, bal, tereyağı, deniz ürünleri, sucuk, salam, sosis , kaşar peyniri, muz, kivi, avakado, tahin, kaymak ile eğlence ve tatilin dahil edilmediğini, konut kirasının ise 90 metrekarelik daire esas alınarak hesaplandığını vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yüzde 96'sının maaşının yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Genelkurmay Başkanlığı, hükümetten iyileştirme istedi. Askeri personelin yüzde 96'sı yoksulluk sınırının altında maaş alıyorsa, sosyal olanak ve güvenceleri daha kötü durumda olan diğer memurların durumu nedir? Sivil kesimdeki durumun askeri kesimden farklı olmadığını, hatta bazı meslek gruplarında çok daha götü ve çarpık bir tablonun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 15:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?