3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: LGS şampiyonu sevincini ailesiyle paylaştı...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından bugün açıklanan Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre her iki puan türünde Türkiye birinci Şanlıurfa’dan çıktı. Özel Çağlayan İlköğretim Okulu’nda okuyan Galiye Aylin Tolunay, sevincini emekli olan öğretmen annesi ve doktor babası ile yaşadı.
Ailenin tek çocuğu olan Galiye Aylin Tolunay, yaptığı açıklamada, 8 sınıfta okuyanlara, yaz ve sömestr tatillerini boş geçirmemeleri tavsiyesinde bulundu. Kendisinin ikinci dönemi boş geçirmediğini ifade eden Tolunay, annesinin de kendisine büyük destekleri olduğunu kaydetti.
Şanlıurfa’da doktor olarak görev yapan baba Ahmet Tolunay ise, "Kızım düzenli çalıştı. Ben sürekli dershaneye götürüp getirdim. Galiya 5 yıldır Türkiye genelinde yapılan sınavlarda ilk onda oluyordu. Bu sınavda da bir ile 10 arasında bir derece bekliyorduk. Sürpriz olmadı, beklediğimiz bir sonuçtu" dedi.


Doktor baba Tolunay, kızının baba mesleğini devam ettirmesini istediğini söyledi.
Emekli öğretmen anne Hayriye Tolunay ise "Biz böyle bir sonucu bekliyorduk. Alınabilecek en güzel sonuç. Emekli öğretmenin öğretmen olarak en çok kızama yardımcı oldum. Mesleğimin çok büyük katkısı oldu. Bende onunla birlikte yeni şeyler öğrendim ve sürekli başında kızıma yardımcı oldum" dedi.


Bu arada Galiye Aylin Tolunay’ı bu mutlu gününde, Özel Okullar Sınavı’nda Türkiye 2.’si olan sınıf arkadaşı Orhan Erboğa yalnız bırakmadı

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?