3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Semt Pazarı hizmete girdi

Haşimiye bölgesinde bulunan seyyar satıcıların çevredeki kötü görüntüsünün engellenmesi için bölgede yaptırılan semt pazarı düzenlenen törenle açıldı. 126 seyyar satıcının yer alacağı semt pazarı açılışına Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap ve esnaf katıldı.


Açılış öncesi pazarı gezerek alışveriş yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, vatandaşlarla zaman zaman sohbet etti. Pazardan 3 kilo kavun ile Şanlıurfa biberi alan Belediye Başkanı Fakıbaba, hem satılan ürünlerin hem de pazarcıların temizliğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Burada sattığınız ürünler temiz olmalı, kaliteli olmalı ve ucuz olmalı. Zaman zaman sizi burada kontrol edeceğiz. İlerleyen zamanlarda tüm pazarcı esnafımız beyaz gömlek giyerek satış yapacak ve kaliteyi arttıracağız" diye konuştu.


Şanlıurfa biberini tescilleteceklerini ve kaliteyi artıracaklarını ifade eden Fakıbaba, "İleriki günlerde Şanlıurfa’mıza has biberimizi tescilleterek kaliteyi de arttıracağız" dedi.
Bazı seyyar satıcıların yer alamadığından yakınması ve kendilerine yer verilmemesinden şikayet etmesi üzere Başkan Fakıbaba, "En kısa sürede açıkta kalan bir kaç seyyar satıcıya başka bölgede açacağımız semt pazarından yer vereceğiz. Ancak burada kimse bir rant peşinde olmasın. Buradan yer alarak, ’gelecekte bir gün para karşılığı satarım’ diye düşünenleri şimdiden uyarıyorum; biz burayı tamamen geçimini buradan sağlayan seyyar satıcımızın açıkta kalmaması için yaptık. Bunun dışındakilere kesinlikle vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Milletvekili Müfit Yetkin ve davetlilerle birlikte semt pazarının açılışı gerçekleştirildi. Milletvekili Müfit Yetkin, pazardan 4 kilogram elma ile Şanlıurfa biberi aldı.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 20:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?