2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: SHP'den seçim sonuçları için oturma eylemi

28 Mart yerel seçimlerinden sonra Ceylanpınar Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği seçim sonuçlarıyla ilgili belirsizliğin devam etmesi sebebiyle 500 Sosyal Demokrat Halk Parti’li (SHP), Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde 28 Mart Pazar günü yapılan seçimler sonunda SHP adayı İsmail Arslan 5625 oy alırken, en yakın rakibi DYP adayı Mehmet Atilla ise 5116 oy almıştı. Seçimler sonunda 1 Nisan günü SHP adayı İsmail Arslan, Ceylanpınar İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı. DYP’nin seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu’nda tutulan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğine ait 77 sandıktaki oy pusulaları, geniş güvenlik tedbiri altında 14 Nisan sabahı Şanlıurfa’ya getirildi.

Aradan geçen zaman içerisinde Şanlıurfa İl Seçim Kurulu’na teslim edilen oy pusulalarıyla ilgili açıklama yapılmaması tepkilere neden oldu. Bugün sabah saatlerinden itibaren İl Seçim Kurulu’nun bulunduğu adliye binası önüne gelen yaklaşık 500 kişilik SHP’li binanın önünde toplandı. SHP’nin Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı İsmail Arslan, DEHAP İl Başkanı Ahmet Dağtekin ile bir grup yönetici İl Seçim Kurulu Başkanı ile görüşme yapmak için adliye binasına girdiler. İçeri giren grup kısa bir süre sonra dışarı çıktı. Kalabalığa yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Arslan, şimdiye kadar konuyla ilgili bir bilgi alamadıklarını, Seçim Kurulu üyelerinin kendileriyle görüşmediğini söyledi.

Geniş güvenlik tedbiri alınan adliye binası önünde sloganlar atan grup, yapılan açıklaman ardından oturma eylemi başlattı. Bir süre adliye binası yanından geçerek Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatan partililer, DEHAP İl Başkanı Ahmet Dağtekin’in çağrısı üzerine eylemi sona erdirerek parti binasına yürüdüler. Yol boyunca slogan atan partililer, ardından dağıldı.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 22:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?