3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Tatlıses'in heykeline yer aranıyor

Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in heykelinin yapımının büyük ölçüde tamamlandığı, ancak yer arayışının sürdüğü bildirildi.

Ünlü türkücünün heykelini yapan Heykeltraş Bahattin Şeren, çalışmasını büyük ölçüde tamamladı. Sarayönü Mahallesi’nde bulunan atölyesinde heykelin son halini gösteren Bahattin Şeren, "Heykel 1.5 ay sonra tamamen bitecek. Belediye başkanımızın yer göstermesi halinde de heykel yerine konulacak" dedi.

Bu arada, İbrahim Tatlıses’in heykelinin yapılması için 5 arkadaşıyla birlikte imza kampanyası düzenleyen Mustafa Altıkanat, Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan’la görüştü. Heykeltraş Bahattin Şeren ve kampanyaya destek veren arkadaşlarıyla birlikte Bahçivan’dan heykel için yer göstermesini isteyen Altıkanat, hemşehrileri İbrahim Tatlıses’le gurur duyduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan da heykelin konulacak yerinin belirlenmesi için Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu’nun karar alması gerektiğini belirterek, "Belediye Meclisi şubat ayında toplanacak. Meclisten önce İmar Komisyonu’nda konu görüşülecek. Bunun için şubat ayındaki toplantıları beklememiz gerekiyor" dedi.

ŞANLIURFA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 15:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?