3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: TEDAŞ baskınına 4 tutuklama...

Köylüler, ellerindeki taş ve sopalarla önce binanın camlarını indirmiş, daha sonra TEDAŞ yetkililerine saldırmıştı. Polis ile köylüler arasında çıkan arbede sırasında bir polis memuru da başından yaralanmıştı. Emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu dağıtılan göstericilerden gözaltına alınan 8 kişi, haklarındaki soruşturma tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Adliyede ifade veren şahıslardan Mustafa Puse, Kemal Puse kardeşler ile Mehmet Puse ve Veli Kaygın, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet, kamu malına zarar vermek, görevli memura mukavemet ve saldırıdan dolayı tutuklanarak Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderilirken, 4 kişi serbest bırakıldı.


Şanlıurfa'da bir süreden beri devam eden elektrik eylemleriyle ilgili açıklama yapan Vali Şükrü Kocatepe, "Bir süredir özellikle sulama mevsiminin başlaması ile birlikte elektrik ihtiyacının artmasıyla, Viranşehir ve Siverek bölgesinde yoğun olmak üzere, Harran Ovası da dahil yoğun bir şekilde voltaj düşüklüğü yaşanıyor. Bu nedenle de dalgıç pompalar yanıyor veya çeşitli elektrikli aletlerde tahrip ortaya çıkıyor. sorun çözülecektir" dedi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 13:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?