3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: TEDAŞ'ı basan köylülere MAZLUMDER sahip çıktı...

Bugün MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi binasında çiftçilerle bir araya gelerek basın açıklaması yapan MAZLUMDER Şube Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arısüt, çiftçilerin kendilerine müracaat ettiklerini, kendilerinin de mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Arısüt, "MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi’ne yapılan başvuruları değerlendirerek bölgede yaşanan sosyal ve ekonomik kaynaklı hak ihlallerine ışık tutmak ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ortaya çıkan olayları araştırıp incelemek üzere İnsan Hakları İhlallerini İzleme Komisyonu bünyesinde şube yöneticileri tarafından bir heyet oluşturulmuştur." dedi.


Mustafa Arısüt, heyet tarafından yapılan incelemeler sonrası 6 sayfalık bir rapor hazırlandığını belirterek, çiftçilerin elektrik kesintilerinden kaynaklanan maddi kayıplarının tazmin edilmesi gerektiğini söyledi.

 Arısüt, "Aydınlatma amaçlı yapılan trafolar sanayi trafolarına dönüştürülmeli. Çiftçilerin elektrik kesintilerinden kaynaklanan maddi kayıpları tazmin edilmeli. Harran bölgesindeki sulama maliyeti ile Şanlıurfa’nın diğer bölgelerindeki maliyetler arasındaki korkunç fark dikkate alınmak suretiyle elektrikle sulama yapılan yerlerde elektrik fiyatları çiftçiler lehine sübvanse edilmelidir." dedi.

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 15:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?