2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Vali okul inşaatını denetledi

Şanlıurfa’ya bağlı Kızlar Köyü’nde yapımı devam eden 12 derslikli okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Şükrü Kocatepe, 2004-2005 eğitim öğretim yılında devlet vatandaş işbirliği ile yaptırılacak 178 dersliğin hizmete girmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

İnşaat alanını gezerek çalışanlardan bilgi alan Vali Kocatepe, "Devlet vatandaş işbirliği ile yaptırılan okullardan birisi Kızlar Köyü İlköğretim Okulu. 12 derslikli okul 2004-2005 eğitim yılında hizmete girecek. Bu yıl 178 dersliğin yapımını, devlet vatandaş işbirliği ile yürütüyoruz. Bunlardan büyük bölümünü eğitim öğretime açacağız. Biz İhale Yasası’na tabi değiliz, prosedüre zaman harcamadığımız için de hemen inşaata girebiliyoruz. Alım-satımlarımız daha rahat oluyor. Mesela 6 derslikli, 160 milyar keşifli bir okulu 40 milyara mal ediyoruz" dedi.
Bu yıl kız çocuklarının okula gitme oranında artış olacağını belirten Kocatepe, "Kız çocuklarını,
okulun uzak olması nedeniyle okula göndermek istemeyen aileleri ikna etme imkanı bulacağız. Bu yıl kız öğrencilerin sayısında geçen yıla oranla artış olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca okula gitmeyen çocukları tespit ederek, onların mutlaka okula gitmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?