4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şanlıurfa 50 dereceyle kavruluyor

ŞANLIURFA YANIYOR

Türkiye'nin en sıcak ili Şanlıurfa'da, hava sıcaklıklarının bu hafta 47 ile 50 dereceye ulaşması üzerine vatandaşlar parklara akın etti.

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Basra üzerinden gelen ve bölgeyi etkisi altına alan sıcak hava, bugünden itibaren etkisini daha da arttırması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde yüksekliğe ulaşacağını belirtilmesi üzerine sıcaklardan bunalan vatandaşlar, gölgelere akın etti. İl merkezinde bugün gölgede hava sıcaklığının en yüksek 50 derece civarında olması beklenirken, vatandaşlar çareyi aileleriyle birlikte park ve gölgelerde geçirmeye çalıştı.

Vatandaşlar, sıcaktan korunmak için ağaçların altında dinlerinken, bazı vatandaşlar ise cami havlularında yatarak sıcaklardan korunmaya çalıştı. Çocuklar ise cami içerisinde bulunan küçük havuzlara girerek serinlemeye çalıştı. Sıcaklara aldırmayan bazı aileler ise Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan süs havuzunda sandal keyfi yaptı. Sıcak havadan bunaldıklarını dile getiren vatandaşlar, "Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 50 dereceye varması ile evlerimizde oturamayacak duruma geliyoruz. Çocuklarımızla birlikte parklara ve gölgeliklere akın ediyoruz. Havanın 50 derece olması nedeniyle sıcaklardan korunmak için serin ve gölge yerleri tercih ediyoruz. Sıcaktan gidecek bir yer bulamadığımız için mecburen parklara geliyoruz. Bol bol su ve soğuk içecekler tüketerek bunaltıcı sıcaklardan korunmaya çalışıyoruz" dedi.

Sıcaklardan sağlık sorunları olan insanların daha fazla etkilendiğini belirten uzmanlar ise, yaşlı tansiyon, kalp hastası, şeker hastası olan kişilerin, mecbur kalmadıkça güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını öneriyor. Ayrıca sıcaklardan çocukların daha çabuk etkilendiğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda çocukların sıvı alımlarının artırılmasını öneriyor.

ŞANLIURFA YANIYOR
ŞANLIURFA YANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 13:27:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 22:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?