5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa Cezaevi kapatılsın’

Bir grup sivil toplum temsilcisi, Bayrampaşa'dan sonra Şanlıurfa Cezaevi'nin de kapatılması için eylem yaptı.

Şanlıurfa Cezaevi önünde toplanan Mazlum- Der (İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği), İHD, Eğitim- Sen, KESK gibi sivil toplum temsilcilerinin bulunduğu 50 kişilik grup, ‘Burası Ebu Garip değil siz de Amerikan askeri değilsiniz’, ‘Bayrampaşa kapatıldı ya burası?’, ‘Bu cezaevinde zulüm var’ dövizlerini taşıdı.

Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan eylemle ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, Şanlıurfa Cezaevi'nin 450 kişilik kapasiteye sahip olmasına rağmen 818 tutuklu ve hükümlünün burada tutulduğunu ileri sürdü. Arısüt, “Çevre il ve ilçelerden getirilen mahkumlar, arasında sürekli koğuş ve yatak yetersizliği yüzünden tartışmalar yaşanıyor. Yeteri soğutma sistemi olmadığı için koğuşlarda durulmuyor. Siyasi tutuklular, güvenlik güçleri tarafından kötü muameleye maruz kalıyor” dedi.

Arısüt, Şanlıurfa Cezaevi'nin Bayrampaşa Cezaevi gibi kapatılması gerektiğini, haksızlıkların giderilmesi konusunu takip edeceklerini söyledi. Alkışlar eşliğinde basın açıklamasını yapan gurup sessizce dağıldı.

Radikal
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 10:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?