3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfa' da gerdeğe niyet, nezarete kısmet

Dedeosman Mahallesi’nde dün gece Avni ve Beyazgü Dağ çiftinin düğünü yapıldı. Gece geç saatlere kadar devam eden düğündeki gürültüden rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzere polis ekipleri olay yerine geldi. Damat Avni Dağ ve ailesini ikaz eden polis ekipleri, tartışma uzayınca soruşturma için damadın kimlik sorgusunu yaptı. Araştırma sonucunda damat Avni Dağ’ın geçmişte işlediği hırsızlık suçundan dolayı arandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine polis, damat Avni Dağ ve polislerle tartışan kardeşi Musa Dağ’ı gözaltına aldı.

Düğün gecesini polis merkezinde geçiren ve bugün adliyeye sevk edilen Avni Dağ’ı yalnız bırakmayan eşi Beyazgül Dağ, gelinliği ile birlikte bugün adliyeye geldi. Damadın yakınlarıyla birlikte adliye bahçesinde bekleyen gelin Beyazgül, yüzündeki peçesini açmadı. Adliye bahçesinde bekleyiş sırasında damadın kız kardeşi Hazal Dağ, sinir krizi geçirerek bayıldı. Bayılan kızı adliye binasının önüne götüren yakınları, burada polisle tartıştı. Bahçede bulunan bankın üzerine yatırılan Hazal Dal, olay yerine gelen 112 Acil Servis doktorunun ilk müdahalesi sonrası ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu arada gözaltı olayını protesto etmek isteyen damadın yakınları, Cumhuriyet Caddesi’nde yere yattılar. Şahıslar, polisin uzun uğraşları sonucu yerden kaldırıldı. Damadın diğer yakınları tarafından ikna edilen gelin Beyazgül Dağ ve yakınları, adliye bahçesinden çıktılar. Gelin ve yakınları, damadın bir an evvel serbest bırakılmasını istediler. Şahıslar, damat Avni Dağ’ın adliyeye getirilişi sırasında da eylemlerini sürdürdüler. Şahıslar, kendilerini Dağ’ı getiren polis aracının önüne attılar. Uzun bir arbedenin ardından polis ekipleri, aracının önüne yatan şahısları kollarından ve bacaklarından tutarak kenara taşıdılar. Polis aracından çıkarılan damat ve kardeşi adliyeye girerken, damat Avni Dağ, "Eskiden işlenmiş bir suç. Başkasının işlediği bir suçun cezasını bana yüklüyorlar" dedi. Damat ve kardeşi, adliye binasından içeri girdikten sonra baba Mehmet Dağ sinir krizi geçirerek polislerle uzun süre tartıştı. Damat ve kardeşinin, adliyedeki sorguları devam ediyor.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 17:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?