5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa dünyanın gündeminde olacak

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 29 Mart yerel seçimlerinin demokratik bir ortamda geçtiğini söyledi.

Şanlıurfa Yıldız Konukevi'nde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Fakıbaba, seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesinin gazetecilerin de katkısının olduğunu söyledi.

Başkan Fakıbaba, bundan sonra ayırım yapmadan herkese eşit mesafeli hareket edeceğini belirterek, "Seçim öncesi ağır eleştirilerde bulunan gazeteciler de oldu. Ama biz bugün herkesi bu toplantıya davet ettik. Bundan sonra birlik ve beraberlik zamanıdır. Bundan sonra yine eleştiriler olacaktır. Ama bunlar iyi niyet içerisinde olmalıdır. Eksikliklerimiz varsa onları tespit edip birim müdürlerine götüreceğiz. Eğer haksız eleştiriler varsa o gazeteye dönüp yanlış olduğunu söyleyeceğiz. Bundan sonra toplantılarda kurumsallaşacağız. Milletvekili, valilik, resmi daireler, sivil toplum örgütleri ve gazetecilerle bir araya gelip sorunları tartışacağız ve üstesinden birlikte geleceğiz. Duygusal değil toplumsal yaklaşım olacak. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Şanlıurfa'ya bir taş koyanın eli öpülecek" dedi.

Şanlıurfa'nın en önemli konularından birisinin turizm olduğunu kaydeden Başkan Fakıbaba, "Öncelikle turizme önem vereceğiz. Bunan yanı sıra gündemimizde kadınlar da olacak. Kadınların problemleri çözülecek. Kadının sosyal durumunun gelişmesi için çalışmalarımız olacaktır. Bir başka sorunumuzda ulaşımdır. Ulaşım sorununu tam anlamıyla çözeceğiz demiyorum. Bilindiği gibi Şanlıurfa tarihi ve turistik bir kenttir. Şanlıurfa'yı dünyanın en iyi şehri yapmayı planlıyoruz. 2009 yılı bizim için proje yılı olacaktır. Tüm sivil toplum kuruluşları, her kesimden herkes ile bilgi alış verişi yapacağız. Bir Avrupalı nasıl düşünüyor ise öyle düşünmeliyiz. Söz veriyorum Şanlıurfa dünyanın gündeminde olacak. Göbeklitepesi, Haleplibahçesi, Kızılkoyun'u ile. Kızılkoyun bir dünya projesidir. Yalnız bizlere 15 Haziran 2009 tarihine kadar süre verilsin. Ondan sonra her şey yerli yerinde olacak. Ekibime ve halkıma güveniyorum. Ulaşımı tam çözemeyeceğimizi belirtmiştim. Ama 2004-2009 yılları arasına baktığımız zaman bir çok yollar açtık. Ulaşım konusunda imar sorunları oluyor. 2009 yılında imar sorunun çözeceğiz. Yeni yollar açılacak fakat bunlar yeterli midir diyeceksiniz? hayır yetersizdir. Bir nebze de olsa ulaşımı rahatlatacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıtası'nda istikrarsızlık olduğunu da belirten Başkan Fakıbaba, "Her ne hikmet ise 3 aydır zabıtada bir boşluk var. İstediğimiz çalışmayı yapamadık. Ama bu sorunun üstesinden geleceğiz. Eğitimler ve toplantılarla birim amirlerimizle bir araya geliyoruz. Yeni bir dönem çalışması içerisine girip bu sorunun da üstesinden geleceğiz. Bakın 29 Mart seçimleri arifesinde bizler kaçak yapıları yıktık. Ama birileri 'gidin ev yapın, ruhsatını veririz' diyenler vardı. Biz bunlara müsaade etmedik. Seçimin arifesinde bile kaçak yapılarla mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da bayramların kutlanabilmesi için yeni meydanların yapılması, şehir içi ulaşımının daha iyi boyutlara gelmesi konusuna da değinen Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'da iki önemli proje vardır. Bunlardan birisi Topçu Meydanı ve diğeri de stadyum projesidir. Stadyum ile Cevheri parkı birleştirildiğinde 75 dönümlük bir arazi eder. Seçim öncesinde 'Başkan Fakıbaba projeleri reddediyor, yapmıyor' gibi sözler söyleniyordu. Şimdi diyorum ki, Belediye Meclisi'nde AK Parti çoğunluğu var. Buyurun getirsinler projelerini görelim ve konuşalım. Bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Belirttiğimiz 2 projeyi 2010 yılında hayata geçirebiliriz. Meydanın yapılması için elimizde iki yer bulunuyor. Hep benim engellediğim söyleniyordu. Engeller kalktı artık. Mecliste çoğunluk onlardadır. Ama yapılacak projenin Şanlıurfa'ya uygun olması lazım. Bize imar vermek gerekiyorsa verelim. Bütün partiler bizim partimizdir. Artık A veya B partisi yoktur. Her şey Şanlıurfa için olmalıdır. Ama projeleri hayata geçirirken kimseye zarar ettirmeyelim ve kimsenin cebinden para çıkmasın" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?