2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa:Esnafın sanayi sitesine taşınması isteniyor

Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda esnafla bir araya geldi. Sanayi sektöründe hizmet veren işyerlerinin Evren Sanayi Sitesi’ne taşınması konusunun ele alındığı toplantıda konuşan Vali Şükrü Kocatepe, sanayi sektörü esnafının şehir içinde olmasının günlük yaşamda düzensizlik oluşturduğunu belirterek, şehir içindeki esnafın Evren Sanayi Sitesi’ne taşınması kararı aldıklarını söyledi.

Evren Sanayi Sitesi’nin sanayi esnafı için yapıldığını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, "Bölgemiz esnafı için yapılan bu sitenin büyük bir bölümü boş durumdayken, şehir içinde çok daha düzensiz bir görüntü var. Sanayi Sitesi’nde 400 civarında boş işyerinin olması Şanlıurfa’ya yakışır bir durum değil. Güneydoğu’nun en büyük ili, GAP’ın yıldızı Şanlıurfa’da hala düzensiz ve karmaşık yaşam içindeyiz" dedi.


Şanlıurfa’daki düzensizliğin özellikle turizm sektörünü olumsuz etkilediğini anlatan Vali Kocatepe, "Dışarıdan gelen tertip düzen istiyor. Urfa’nın en önemli gelir kaynağı iç ve dış turizm. Urfa’nın turizmden beklediği geliri alabilmesi için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Ama maalesef düzensizlik sebebiyle turizmden gelir elde edemiyor.

Bu sorunu çözmek üzere toplandık. Çevre Sağlığı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak aldığımız kararla, artık esnafımızın Evren Sanayi Sitesi’ndeki boş işyerlerine taşınma zamanı geldiğini düşündük. Uygulama konusundaki yöntemi belirlemek üzere sizleri görüşmeye çağırdık. Bu görüşme sonucunda taşınma işleminin süresini, usulünü, hangi kesimden başlanacağı belirleyeceğiz. Buradaki işyerlerimizin tamamını siteye taşıyacağız" diye konuştu.


Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise aday olduğu dönemde Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ’Şanlıurfa çağdaş bir şehir olacak’ talimatı verdiğini belirterek, "Biz de göreve geldikten sonra çağdaş bir şehirde olması gereken neyse plan, programını yaptık. Bizim amacımız, insanımızın daha sağlıklı, daha mutlu, daha mükemmel bir ortamda yaşamını sağlamaktır. Daha iyi şartlar ve ortam sağlamaktır. İl Hıfzıssıha Kurulu bu kararı görüştü. Bu taşınma işlemine ilk anda tepki gösteren esnaf olacaktır. Ama gelecekte bunlar bize dua edecektir. Biz sizlerin, çocuklarınızın çağdaş bir şehirde yaşaması için ne gerekiyorsa o kararı alacağız. Sizlerle dayanışma esasında bu işleri çözeceğiz. Çok kısa zamanda çevre illeri geçeceğiz" şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından vali ve belediye başkanı esnafla taşınma işleminin tarihi konusunda görüş alış-verişinde bulundu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 16:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?