5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa hatırası...

Şanlıurfa'ya özgü yöresel kıyafetler yerli ve yabancıların gözdesi oldu. Yöresel kostümleri kiralayan yerli ve yabancı turistler hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Balıklıgöl'de tezgah açan işyeri sahipleri, Şanlıurfa'ya özgü bay ve bayan yöresel kıyafetleri 2 TL karşılığında kiraya veriyor.

Şanlıurfa yöresine özgü tasarlanan şalvar, poşu, pullu fistanlar ile renkli yazmaların bulunduğu kostümler, kutsal mekanı ziyarete gelenlerin ilgisini çekiyor.

Birbirinden güzel elbiseleri giyip fotoğraf çektirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bir yandan farklı bir kostüm giymenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da yöreye özgü otantik elbisenin içinde Balıklıgöl'de fotoğraf çektirmenin sevincini yaşıyor.

Şanlıurfa'ya özgü kıyafetleri giyerek fotoğraf çektirenler, "Kiralık yöresel kostümler sayesinde fotoğraf çektiriyoruz. Özellikle hafta sonu Şanlıurfa'ya gelerek Balıklıgöl'e uğramadan gitmek olmuyor. Hem burada balıklara yem atıyoruz hem de kiralık kostümlerle fotoğraf çektiriyoruz. Şanlıurfa'dan ayrıldıktan sonra fotoğrafları arkadaşlarımıza gösteriyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluktur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 10:15:47
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 10:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?